«Μέσι σώσε με από τους Ταλιμπάν»

Έκκληση από τον μικρό Αφγανό θαυμαστή του

Το 2016 η φωτογραφία του μικρού Αφγανού Μουρτάζα Αχμάντι με μια αυτοσχέδια πλαστική φανέλα με τον αριθμό 10 στην πλάτη είχε κάνει τον γύρο του κόσμου – Πέντε χρόνια μετά ο ένθερμος θαυμαστής του Μέσι κινδυνεύει από τους Ταλιμπάν και κάνει έκκληση για βοήθεια στο είδωλό του

«Μέσι σώσε με από τους Ταλιμπάν», είναι το μήνυμα απόγνωσης που στέλνει στον Αργεντινό άσο ο 10χρονος θαυμαστής του από το Αφγανιστάν, Μουρτάζα Αχμάντι. Ο μικρός Αφγανός είχε γίνει ευρέως γνωστός το 2016, όταν η φωτογραφία του με μια αυτοσχέδια πλαστική φανέλα με τον αριθμό 10 στην πλάτη είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ένθερμος θαυμαστής του Μέσι, ο 5χρονος τότε Αφγανός, με την βοήθεια του μεγαλύτερου αδελφού του μετέτρεψε μία πλαστική σακούλα σε φανέλα του αγαπημένου του ποδοσφαιριστή, που εκείνη την περίοδο έπαιζε στη Μπαρτσελόνα, καθώς η οικογένειά του δεν διέθετε τα χρήματα για να του αγοράσει μια αυθεντική φανέλα του διεθνή άσου. Όμως, το όνειρο του μικρού Αφγανού πραγματοποιήθηκε όταν, μέσω της Unicef έλαβε μια φανέλα με την υπογραφή του Μέσι ενώ αργότερα ο παίκτης τον προσκάλεσε στο Κατάρ, όπου βρέθηκε για φιλικό αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Εκεί, ο διεθνής σταρ κάλεσε στο γήπεδο τον μικρό Αφγανό και του έδωσε μια κανονική φανέλα με το νούμερο 10.

Σήμερα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και για τους δύο. Ο Μέσι είναι το αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν, που φοράει την φανέλα με το νούμερο 30 ενώ ο 10χρονος Αφγανός, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, φοβάται για την ζωή του. «Μέσι σώσε με από τους Ταλιμπάν, είμαι εγκλωβισμένος στο σπίτι και δεν μπορώ να βγω έξω επειδή φοβάμαι πολύ τους Ταλιμπάν, σε παρακαλώ σώσε με από αυτή την κατάσταση, θέλω να παίξω ποδόσφαιρο και να το κάνω με ηρεμία, σε ασφαλές μέρος. Μερικές φορές τη νύχτα ονειρεύομαι ότι οι Ταλιμπάν έρχονται, χτυπούν την πόρτα και μου φωνάζουν», αναφέρει στο μήνυμά του προς τον Μέσι ο Μουρτάζα. Η έκκληση του μικρού Αφγανού μεταδόθηκε αρχικά από το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe και στη συνέχεια και από άλλα μέσα ενημέρωσης.

Ο Μουρτάζα και η οικογένειά του, σιίτες μουσουλμάνοι, εδώ και δύο μήνες εγκατέλειψαν βιαστικά την επαρχία Γκάζνι, λόγω της προέλασης των Ταλιμπάν και βρίσκονται στην Καμπούλ.

Τα τελευταία χρόνια οι γονείς του Μουρτάζα δεν τον έστειλαν σχολείο καθώς φοβόντουσαν πως θα τον απήγαγαν οι Ταλιμπάν. Μετά την δημοσιότητα που έλαβε η ιστορία του Μουρτάζα με τον Μέσι η οικογένεια δεχόταν απειλές από τζιχαντιστές, που νόμιζαν πως ο ποδοσφαιριστής έχει κάνει μεγάλη δωρεά χρημάτων στους γονείς του μικρού αγοριού.
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.