Γιατί πανηγυρίζουν Ρωσία και Ρώσοι ολιγάρχες με την πιθανή εκλογή Σολτς στη Γερμανία…

Τι δουλειά κάνει ο τελευταίος Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος ο Gerhard Schröder;

Όπως όλα δείχνουν στις Γερμανικές εκλογές σε λίγες εβδομάδες νικητές θα είναι οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες και ανεξάρτητα απο τον συνασπισμό που θα προκύψει ο Ολαφ Σολτς θα είναι ο νέος Γερμανός καγκελάριος.

Αυτή η εξέλιξη ευνοεί απίστευτα τη Ρωσία και δεν είναι τυχαίο ότι παρασκηνιακά παρά το γεγονός που εδώ και ενάμιση χρόνο οι Ρώσοι είναι εξαφανισμένοι απο τη Γερμανία, “επένδυσαν” στους Σοσιαλδημοκρατες. Με τον Ολαφ Σολτς καγκελάριο στη Γερμανία και τον Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρο στη Γαλλία έρχονται καλές μέρες για τους Ρώσους (είτε κυβέρνηση είτε επιχειρηματίες).

O Olaf Scholz όταν οι Αμερικάνοι δήλωναν ότι πρέπει να σταματήσει ο αγωγός Nord Stream 2, δήλωνε: “European energy policy is decided in Europe, not in the United States” και όταν οι Αμερικάνοι επέβαλλαν κυρώσεις δήλωνε: “a severe intervention in German and European internal affairs”. Παράλληλα συμφωνεί και βλέπει με θετικό μάτι τις προτάσεις του Μακρόν για ισχυροποίηση της ΕΕ και αυτονομία από τις ΗΠΑ. Θέλει μια ΕΕ με πιο παρεμβατικό ρόλο στη διεθνή σκηνή και τη δημιουργία ενός αμυντικού μηχανισμού αντί του ΝΑΤΟ, κάτι που η ένωση δεν βλέπει με καλό μάτι. Σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι χρειαζόμαστε μια νέα “Οστπολιτίκ”, και σημείωσε ότι η Ρωσία είναι ένας σημαντικός εταίρος και ότι θέλουμε οργάνωση της ασφάλειας της ΕΕ από κοινού με τη Ρωσία! Παράλληλα διατηρεί προσωπικές σχέσεις με Ρώσους ολιγάρχες και κατα καιρούς στο παρελθόν έχει πει ότι λατρεύει τη ρωσική κουζίνα!

Εδώ και 3 μήνες ισχυρά γερμανικά συμφέροντα που στήριζαν ένωση και Μέρκελ αποφάσισαν ότι ο Λασετ είναι ακατάλληλος και ότι ο Scholz είναι ο κατάλληλος, και ένας λόγος είναι ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία. Ένας απο αυτούς ο γνωστός δισεκατομμυριούχος στη Γερμανία Dirk Rossmann παρά το γεγονός ότι είναι φίλος της Μέρκελ στηρίζει πλέον Σολτς.

Τι έγινε τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία; Ξεκίνησε στη βιομηχανία των εκ εργαζομένων εκστρατεία υπέρ του Σολτς! Και τους εργοδότες να ζητούν απο τους εργαζόμενους να στηρίξουν Σολτς! Και ξαφνικά το ποσοστό του απο 13% έχει φτάσει στο 26%! Μέσα σε 3 μήνες!

Για την ιστορία, ο τελευταίος Σοσιαλδημοκρατης καγκελάριος ο Gerhard Schröder (1998-2005), τι δουλειά κάνει σήμερα;

– Είναι πρόεδρος στο ΔΣ του αγωγού Nord Stream και της επίσης ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Rosneft και στο παρελθόν εργαζόταν στην Gazprom! Ναι κι όμως! Πρωην Γερμανός καγκελάριος είναι κατα κάποιον τρόπο υπάλληλος του Πούτιν! Οσο αστείο και να ακούγεται. Επίσης είναι πρόεδρος στο ΔΣ της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ανόβερου που οπαδός/μέτοχος επίσης είναι ο Dirk Rossmann!

Απο την άλλη στη Ρωσία ξέρουν ότι ακόμα και οι πράσινοι να “μπούν” στην κυβέρνηση δεν μπορούν να καθορίσουν την εξωτερική πολιτική. Στη Ρωσία ενα ιδανικό σχήμα θα ήτανε Σοσιαλδημοκράτες-Φιλελεύθεροι-Αριστερα (όσο αστείο και αν ακούγεται) αλλά τους αρκεί να είναι στην εξουσία οι Σοσιαλδημοκράτες… Με τον Schröder να δηλώνει ότι με τον Σολτς στην εξουσία έρχονται καλές μέρες στις ΓερμανοΡωσικές σχέσεις!

Comments are closed.