Ομπάμα: Φορολογήστε τους πλούσιους, φορολογήστε κι εμένα, θα το αντέξουμε

 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε περισσότερους φόρους για να ενισχυθεί η χρηματοδότηση στην Υγεία, τη φροντίδα παιδιών και η κλιματική κρίση – Αντιδράσεις από επιχειρηματίες στις ΗΠΑ για το σχέδιο Μπάιντεν ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων

Το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη πρέπει να βάλουν οι δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ «πληρώνοντας περισσότερους φόρους» προκειμένου να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, της φροντίδας των παιδιών και της κλιματικής κρίσης, υποστήριξε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Guardian, για τον πρώτο Αφροαμερικανό πρόεδρο στις ΗΠΑ, οι εύποροι Αμερικανοί – συμπεριλαμβανομένου του ιδίου – μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυξήσεις φόρων για να χρηματοδοτήσουν το φιλόδοξο σχέδιο δαπανών του Τζο Μπάιντεν.

«Νομίζω ότι μπορούν να το αντέξουν οικονομικά», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο «ABC’s Good Morning America. «Μπορούμε να το αντέξουμε. Βάζω τον εαυτό μου σε αυτήν την κατηγορία».

Η περιουσία του Ομπάμα υπολογίζεται στα 70 εκατομμύρια δολάρια. Από τότε που αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο το 2017, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ, βάζοντας στην τσέπη 65 εκατομμύρια δολάρια και, επίσης, με τη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, υπέγραψαν μια συμφωνία με το Netflix που εκτιμάται ότι αξίζει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

«Όχι» των επιχειρηματιών στην αύξηση του εταιρικού φόρου

Την ίδια ώρα, ο επιχειρηματικός κόσμος στις ΗΠΑ αντιτίθεται στην αύξηση του εταιρικού φόρου, στο πλαίσιο του σχεδίου Μπάιντεν για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων πρόνοιας, ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν για την χρηματοδότηση μεγάλων έργων πρόνοιας περιλαμβάνει αύξηση του μεγαλύτερου συντελεστού φόρου εισοδήματος από 37% σε 39,6%.

Ο φόρος επιχειρήσεων θα αυξηθεί από 20% σε 26,50% και όσοι κερδίζουν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια δολάρια ετησίως, θα πληρώσουν και ένα επιπλέον 3%.

Οι βαριές φορολογικές «καμπάνες» στην επιχειρηματικότητα έχουν προκαλέσει την έντονη δυσφορία των Ρεπουμπλικανών, προβληματίζοντας ιδιαίτερα τους μετριοπαθείς Δημοκρατικούς βουλευτές.
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.