“Εχουμε μια γαλλική ομπρέλα να απλώνεται πάνω από την Ελλάδα”

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους  Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Με αφορμή τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
Τ.ΓΑΪΤΑΝΗΣ: Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο, απαράδεκτες οι εικόνες όταν συμβαίνουν εκτός σχολείου πόσο μάλλον από την ώρα που συμβαίνουν μέσα σε ένα σχολείο. Η πολιτεία θα χειριστεί το πρόβλημα αυτό.
Αναφορικά με την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια
Τ.ΓΑΪΤΑΝΗΣ: Είναι κατάπτυστες αυτές οι ανακοινώσεις. Όλο το συμβάν είναι ανατριχιαστικό, προφανώς δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοιες εικόνες, τέτοια γεγονότα, είναι κάτι θλιβερό, ελπίζω να λήξει γρήγορα και να μην ξανασυμβεί.
Αναφορικά με την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ
Τ.ΓΑΪΤΑΝΗΣ: Έχουμε μια εξαιρετική συμφωνία γιατί έχουμε μια γαλλική ομπρέλα να απλώνεται πάνω από την Ελλάδα. Η συμφωνία αυτή έχει τρία σκέλη, το πρώτο είναι ότι παίρνουμε αυτές τις φρεγάτες για τις οποίες όλοι οι ειδικοί λένε ότι πρόκειται για ένα όπλο που θα αναβαθμίσει σημαντική την αμυντική ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού και θα θωρακίσει τη χώρα. Και όχι μόνο αυτό ουσιαστικά ενώ παίρνουμε 3 φρεγάτες πληρώνουμε 2 και έχουμε επιλογή για να αγοράσουμε μια ακόμα και μάλιστα σε χρόνους πολύ γρήγορους . Η πρώτη φρεγάτα θα έρθει σε περίπου τέσσερα χρόνια όταν κανείς θέλει περίπου δέκα χρόνια για να προμηθευτεί ένα τέτοιο όπλο άρα δεν καταλαβαίνω η κριτική από που εδράζεται ότι είναι ακριβά αυτά τα όπλα. Είναι μια συμφέρουσα συμφωνία και σε ότι αφορά το ίδιο το αμυντικό υλικό και σε ότι αφορά την τιμή του. Από εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντικό η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης.
Τ.ΓΑΪΤΑΝΗΣ: Διαχρονικά η Γαλλία είναι δίπλα στην Ελλάδα και η Ελλάδα είναι δίπλα στη Γαλλία. Είδαμε το 2020 με την παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο ότι η Γαλλία στέκεται δίπλα στη χώρα μας και αυτή η συμφωνία δίνει σε όλους το σήμα ότι η Γαλλία σε αυτή τη δύσκολη πλευρά του κόσμου, σε μια πλευρά η οποία είναι συνυφασμένη με τη σταθερότητα όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και του παγκόσμιου χάρτη, είναι αποφασισμένη να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα ώστε να μην διαταραχθεί αυτή η σταθερότητα πάντα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της θάλασσας και των αποφάσεων του ΟΗΕ. Από εκεί και πέρα το μήνυμα το λαμβάνουν όλοι.
Τ.ΓΑΪΤΑΝΗΣ: Η Ελλάδα και η Γαλλία είναι από κοινού η μια δίπλα στην άλλη για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος.
Για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ
Τ.ΓΑΪΤΑΝΗΣ: Οι εσωκομματικές εκλογές είναι μια παράδοση στο κόμμα μας, προβλέπονται καταστατικά, γίνονται κάθε δύο χρόνια και στόχο έχουν την ανάδειξη νέων αιρετών διοικήσεων των τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Δηλαδή σε κάθε δήμο και σε κάθε εκλογική περιφέρειας της χώρας αλλά και να εκλέξουν τους 1.000 συνέδρους που θα συμμετέχουν στο επόμενο συνέδριο του κόμματος το οποίο, αν όλα πάνε καλά, είναι προγραμματισμένο το Δεκέμβριο.
Ερωτηθείς αν η παρέμβαση του κ. Σαμαρά δημιουργεί κάποιος εσωκομματικό θέμα
Τ.ΓΑΪΤΑΝΗΣ: Κανένα εσωκομματικό ζήτημα, οι πρώην πρωθυπουργοί διατηρούν πάντα το αυτονόητο δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους.

Comments are closed.