Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση με «πολλά θύματα» σε τζαμί στην Καμπούλ

Νεκροί και τραυματίες

Τουλάχιστον δύο είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί της επίθεσης – Η βόμβα εξερράγη σε τζαμί, στο οποίο τελούνταν μνημόσυνο για τη μητέρα του εκπροσώπου των Ταλιμπάν, Μουτζαχίντ

Αφγανιστάν – ώρα μηδέν. Στο σκοτάδι βυθίστηκε η Καμπούλ μετά την τρομοκρατική επίθεση με οσμή Ισλαμικού Κράτους , σε τζαμί. Έκρηξη σημειώθηκε, συγκεκριμένα, έξω από τζαμί, στην πρωτεύουσα του Αφγνιστάν. Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών κάνει μέχρι στιγμής λόγο για δύο νεκρούς, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον τέσσερις.

Η βόμβα εξερράγη σε τζαμί, στο οποίο τελούνταν μνημόσυνο για τη μητέρα του εκπροσώπου των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλά Μουτζαχίντ.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε άμεσα την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο οι επιθέσεις στο Αφγανιστάν κατά των Ταλιμπάν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αυξηθεί από τότε που ανέβηκαν στην εξουσία στα μέσα Αυγούστου.

Νοσοκομείο στην Καμπούλ που χρηματοδοτείται από την Ιταλία, ανέφερε πως έχει λάβει τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, οι μαχητές της οργάνωσης δεν τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Εκείνοι που σκοτώθηκαν ήταν άμαχοι πολίτες. Ωστόσο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος ο ακριβής αριθμός των νεκρών.

«Άκουσα θόρυβο έκρηξης κοντά στο τζαμί και στη συνέχεια πυροβολισμούς», τόνισε αυτόπτης μάρτυρας, λέγοντας ότι οι Ταλιμπάν μπλόκαραν τον δρόμο πριν από την έκρηξη.

Ασθενοφόρα συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ενώ δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.