Γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος “χτυπάει” την κυβέρνηση;

Τα σενάρια που γράφονται και ακούγονται για τα κίνητρα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ…

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες όλοι έχουν παρατηρήσει τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου απέναντι στην κυβέρνηση. Άλλωστε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν περνά ποτέ απαρατήρητος, είτε με τον λόγο του είτε με τις πρωτοβουλίες του!

Αρκετές λοιπόν οι απόψεις και οι γνώμες στα πολιτικομιντιακά πηγαδάκια και ακόμη περισσότερες οι ερμηνείες που ακούγονται… μέχρι και πρόθεση για κόμμα τού χρεώνουν! Ωστόσο υπάρχουν ακόμη πιο ευφάνταστες ερμηνείες και από το τελευταίο, αφού ορισμένοι του αποδίδουν έως και ρόλο “ντουντούκας”, αγνοώντας προφανώς το ποιόν του ανδρός! Και μιλούν για τη μεταφορά της έκφρασης δυσαρέσκειας συγκεκριμένης πρεσβείας, στην οποία – σύμφωνα με τα ίδια σενάρια, παρά τα όσα γράφονται και διαρρέονται υπάρχει έντονος εκνευρισμός!

Για αυτό και η αρχή – εξηγούν, έγινε με την απάντηση που έδωσε στις δηλώσεις του εκπροσώπου της κυβέρνησης για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στον απόηχο του γνωστού επεισοδίου της Νέας Υόρκης. Η συνέχεια είχε να κάνει με τις «γκρίζες ζώνες» του άρθρου 2 της συμφωνίας με τη Γαλλία και συγκεκριμένα στον όρο «επικράτεια», ενώ το τελευταίο του “χτύπημα” αφορούσε τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση (που αυτό όμως αφήνει αδιάφορη την πρεσβεία)!

Comments are closed.