Οικονόμου: Διπλασιάζεται το επίδομα θέρμανσης

…για το φυσικό αέριο θα υπάρξει οριζόντια στήριξη για τους μη δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης

Επιβεβαίωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον Αθήνα 984, τα σενάρια για αύξηση της επιδότησης στην ηλεκτρική ενέργεια, λέγοντας ότι οι ανατιμήσεις είναι παγκόσμιο φαινόμενο και η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να μην μείνει κανένας αβοήθητος.

«Έχουμε δυνατότητα να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις κι αυτό θα ανακοινώσουμε σήμερα για να αντιμετωπίσουμε τις αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο» δήλωσε στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Προανήγγειλε διπλασιασμό του επιδόματος θέρμανσης, ενώ για το φυσικό αέριο είπε πως θα υπάρξει οριζόντια στήριξη σε όσους δε λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης. «Διπλασιάζεται το επίδομα θέρμανσης και για το φυσικό αέριο θα υπάρξει οριζόντια στήριξη για όσους δε λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης» επεσήμανε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «ο,τιδήποτε χρησιμοποιούμε προς ενίσχυση των πολιτών είναι από τον πλούτο που έχουμε δημιουργήσει, δε μοιράζουμε χρήματα που δεν έχουμε και δε θα βάλουμε νέους φόρους»

Ο κ Οικονόμου χαρακτήρισε αυτονόητες τις αντιδράσεις μπροστά στις τεράστιες αυξήσεις και αναγκαία την παρέμβαση από κυβερνητικής πλευράς. «Πρέπει να παρέμβουμε. Πάντα υπάρχουν ιδέες και εργαλεία για να στηριχθεί ο πολίτης. Περιμένουμε από την Ευρώπη να δούμε τι θα κάνει για την κατάσταση στον τομέα της ενέργειας, αλλά δεν μένουμε μόνο εκεί. Ο Πρωθυπουργός έκανε μια πρώτη αναφορά στη ΔΕΘ και σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις για επιπρόσθετα μέτρα.»

Σε ερώτηση για την ενεργειακή μετάβαση, είπε πως είναι εδραιωμένη σε καλές βάσεις, παρά το κόστος της και συνιστά λύση στο ενεργειακό πρόβλημα. «Περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειες (ΑΠΕ), σημαίνει περισσότερη και φθηνότερη ενέργεια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια θα μας θωρακίσει και απέναντι σε ακραίες καταστάσεις, όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε τώρα.»

*Σε σχέση με την κατά πλειοψηφία ψήφιση στη Βουλή της Ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, έκανε λόγο για «τεράστια εθνική επιτυχία, πράγμα που για μικροπολιτικούς λόγους και εμμονές δεν αντιλαμβάνεται η αντιπολίτευση και κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση. Η εξωτερική μας πολιτική είναι πολυεπίπεδη κι έχει ενισχύσει τη θέση της χώρας.»

Για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις συνέστησε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για αντιμετώπιση ακόμα και θερμού επεισοδίου. «Έχουμε απέναντι μας έναν γείτονα που προκαλεί, έχει τάση για παραβατικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, είτε σε επίπεδο διπλωματίας είτε αν προκύψει ζήτημα, αποτρεπτικά ώστε να μπορούμε να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.»

Προσδιόρισε δε ως ύψιστης σημασίας προκλήσεις για τη χώρα και την ΕΕ «τα γεωστρατηγικά θέματα από κοινού με την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή μετάβαση.»

*Σχολιάζοντας τα μέτρα πλήρους ελευθερίας στους πολίτες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ανέφερε πως «η πανδημία δεν πέρασε, αλλά μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας που εμβολιάστηκαν, θα έχουμε και την τρίτη δόση. Έχουμε ένα επαρκές πλαίσιο προστασίας. Πρέπει να πάρουν τη ζωή τους πίσω οι εμβολιασμένοι.»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε παράλληλα ότι τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας, το ωράριο και η απαγόρευση της μουσικής δεν συνεισφέρουν στη βελτίωση της υγειονομικής εικόνας και έκρουσε και πάλι το «καμπανάκι» του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους, λέγοντας πως «Αυτό που πραγματικά προσφέρει, είναι η αύξηση των εμβολιασμών.»

Comments are closed.