Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνει τους δημοσιογράφους και χαϊδεύει τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ

Άλλη μια εξεταστική χωρίς νόημα

Πέρα από τις εντυπώσεις για το αν στρίμωξε ή όχι ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση με την πρόταση για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, υπάρχει και η ουσία… Και η ουσία είναι η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους δημοσιογράφους η οποία συνίσταται στο πολύ απλό, εκτός από τους δικούς μας, οι υπόλοιποι είναι φερέφωνα, ντουντούκες, παπαγαλάκια, και τα παίρνουν! Ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφάντησε δημοσιογράφους, απαξίωσε δημοσιογράφους, στοχοποίησε δημοσιογράφους… Και με τον τρόπο του συνέβαλε συνειδητά στην καλλιέργεια ενός κλίματος απαξίωσης της δημοσιογραφικής λειτουργίας από την εποχή ακόμη των πρώτων μνημονίων. Έστησε την πολιτική του επάνω σε αυτό, πολιτεύθηκε με αυτό και το 2015 κατάφερε να κυβερνήσει με αυτό το αφήγημα!

Αντίθετα λοιπόν με τους δημοσιογράφους, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ όχι μόνο φρόντισε να τα έχει καλά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις νομοθέτησε και υπέρ τους για φορολογικές απαλλαγές! Ποτέ δεν καταφέρθηκε ονομαστικά εναντίον τους, ενώ στην περίπτωση του Καλογρίτσα μεσολάβησε στον Μαρινάκη για να τον χρηματοδοτήσει! (δείτε και εδώ)

Από την εξεταστική Επιτροπή δεν πρόκειται να βγει απολύτως τίποτα και αυτό το γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ… Ωστόσο θα μπορεί να έχει ένα αφήγημα για όσο διαρκεί η έρευνα.

Comments are closed.