Επισκέφτηκαν επιχειρηματίες τη Μέρκελ;

Κάθε φορά που ένας αρχηγός ξένου κράτους επισκέπτεται τη χώρα μας, πέρα απο τις συναντήσεις με τον/την ΠτΔ, τον Πρωθυπουργό, τον Πρέσβη της χώρας που εκπροσωπεί, αλλά και με αρχηγούς άλλων κομμάτων, κάνει και κάποιες συναντήσεις με επιχειρηματίες, συνήθως το βράδυ.

Άραγε, χθες το βράδυ, αργά, επισκέφτηκε κανένας επιχειρηματίας την Άνγκελα Μέρκελ; Δεν έχει γραφτεί κάτι έως τώρα… Εκτός αν, η γερμανίδα Καγκελάριος, που παρόλο έχει κάνει το εμβόλιο, δεν έχει αρκετά αντισώματα, για να κάνει πολλές συναντήσεις και τις αποφεύγει!

Λογικά αύριο οι οικονομικές στήλες θα έχουν μάθει για να μας ενημερώσουν. Εξάλλου, στο Καβούρι γύρω από το ξενοδοχείο όπου ήταν η γερμανίδα Καγκελάριος τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, θα ήταν αδύνατο να πήγε κάποιος και να μην το μάθει κανείς. Ακόμα και το αμάξι του γερμανού Πρέσβη Δρ Ερνστ Ράιχελ, θα το έλεγχαν.

Άσχετο, αλλά οι καλά γνωρίζοντες των διπλωματικών, λένε ότι ο συγκεκριμένος πρέσβης έχει καλό βιογραφικό, η καριέρα του ξεκίνησε το 1990 στο Γενικό Προξενείο στο Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπουλη). Μετά απο το 1992 εως το 1996 ήταν στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, εισηγητής για τη Ρωσία. Το 1999 στη Διεύθυνση Διεθνούς Δικαίου στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, με Καγκελάριο τον Σρέντερ, μετά Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Το 2007 επέστρεψε στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, Διευθυντής για τη Ρωσία. Το 2012 στη Διεύθυνση για τα Δυτικά Βαλκάνια. Το 2016 Πρέσβης στο Κίεβο και απο το 2019 στην Ελλάδα!

Comments are closed.