Παγώνη: Αν δεν είχαμε τη μετάλλαξη “Δέλτα” τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα

 

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Ζούμε αληθινά» με το δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Όταν έχουμε τόσα πολλά κρούσματα είναι λογικό να υπάρχει μεγάλη κίνηση στα νοσοκομεία. Οι δείκτες είναι πολύ υψηλοί αυτές τις μέρες, σταθεροί αλλά υψηλοί, θα χρειαστεί η μείωση αυτών των δεικτών για να μπορέσουμε κάπως να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση.
Ερωτηθείσα αν το ποσοστό εμβολιασμένων και νοσησάντων είναι ικανό ώστε να δώσει ένα επαρκές τείχος ανοσίας
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Όχι δεν είναι ικανό γιατί αν δεν είχαμε τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα γιατί με τις άλλες μεταλλάξεις δεν υπήρχε τέτοια επιθετικότητα και μεταδοτικότητα. Δυστυχώς από τη μέρα που ήρθε στη χώρα μας η μετάλλαξη αυτή έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα. Εμείς δεν είχαμε υπολογίσει την επιθετικότητα αυτής της μετάλλαξης για αυτό και τα πράγματα άλλαξαν, για αυτό και επιμείναμε πάρα πολύ στους εμβολιασμούς των νέων και αν είδατε και στις χώρες του εξωτερικού, Αμερική -Ισραήλ ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς ακόμα και από 5 ετών. Δηλαδή η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ άλλαξε στην ουσία τα πράγματα.
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Δυστυχώς αυτό που έχουμε παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό είναι ότι οι ομάδες από ηλικίας 65 ετών και πάνω και ομάδες 80 με τη δικαιολογία ότι «εγώ δεν βγαίνω, δεν πολύ κινούμαι άρα γιατί να κάνω το εμβόλιο» δεν έχουν ακόμα ανεβάσει τα ποσοστά του εμβολιασμού και αυτό στην ουσία δεν δικαιολογείται γιατί μπορεί οι ίδιοι να μη βγαίνουν, να προφυλάσσουν τον εαυτό τους αλλά δεν υπολογίζουν αυτούς που έρχονται σε επαφή ότι μπορεί να τους μεταδώσουν. Πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να εμβολιαστούν.
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Όταν φτάνεις σε ένα τείχος ανοσίας και πετάς τις μάσκες νομίζεις ότι ο ιός έχει φύγει δεν είναι έτσι τα πράγματα. Τα πράγματα είναι ότι εμβολιάζεσαι, συνεχίζεις να τηρείς τα μέτρα με τη μάσκα, τα μέτρα ατομικής προστασίας γιατί ο ιός δεν έχει φύγει, είναι εδώ απλώς τον περιορίζουμε και δεν υπάρχει μεταδοτικότητα.
Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι επαρκούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Ο κόσμος έχει τόσο κουραστεί να ξυπνάμε κάθε πρωί και να λέμε τι μέτρα άλλα θα κάνουμε σήμερα που πλέον νομίζω ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. Ας τηρήσουμε τα μέτρα που έχουμε γιατί τα μέτρα τα οποία έχουμε δεν τα έχουμε τηρήσει.
Για την αναμνηστική δόση
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Πρέπει περισσότερο να εστιάσουμε και να πείσουμε τον κόσμο ότι η τρίτη δόση είναι αναγκαία ενημερώνοντας με τις μελέτες που έχουμε στα χέρια μας. Ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που έχουνε υποκείμενα νοσήματα η τρίτη δόση είναι σωτηρία.
Για τις ΜΕΘ
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Χθες το βράδυ η πληρότητα ήταν 91,75 κάλυψη σε όλη την επικράτεια.

Comments are closed.