ΜΕΓΑ και My market: Υλοποίησαν την προηγμένη περιβαλλοντική δράση «Καθαρό Αιγαίο»

…με πολύτιμο συνεργάτη την περιβαλλοντική οργάνωση «Εναλεία»

Το πρόγραμμα «Καθαρό Αιγαίο» υλοποιήθηκε στο νησί της Αστυπάλαιας, με πρωτοβουλία της εταιρείας ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ και πολύτιμους συνεργάτες τα καταστήματα My market και τον περιβαλλοντικό οργανισμό ΕΝΑΛΕΙΑ. Αποτελεί μια προηγμένη περιβαλλοντική δράση, που σέβεται πλήρως τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και δημιουργεί μετρήσιμο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα το οποίο ανήλθε σε 134.550 ευρώ. Το πλαστικό που συγκεντρώθηκε από τη θάλασσα (4.500 kg) μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης, σε συνεργασία με πιστοποιημένους συνεργάτες της Εναλεία, για να ενσωματωθεί στην κυκλική οικονομία. Συγκεκριμένα, μέρος από τα πλαστικά που συλλέχθηκαν μετατράπηκαν σε βιώσιμα προϊόντα, όπως κάλτσες σε όμορφα σχέδια και χρώματα, σε συνεργασία με τη Healthy Seas, στην Ολλανδία.
Το πρόγραμμα «Καθαρό Αιγαίο» εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα της ΜΕΓΑ “Act Green”, που περιλαμβάνει συγκεκριμένους, μετρήσιμους στόχους βιωσιμότητας, βελτιώνοντας περαιτέρω το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο της εταιρείας.

Ο Λευτέρης Αραπάκης, επικεφαλής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Εναλεία», δήλωσε σχετικά: « Η Εναλεία και η δράση της, Mediterranean CleanUp, έχουν ως στόχο τον καθαρισμό των θαλασσών, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ένταξη των συλλεχθέντων υλικών στην κυκλική οικονομία. Στην Αστυπάλαια, με την υποστήριξη της εταιρείας ΜΕΓΑ και σε συνεργασία με την τοπική αλιευτική κοινότητα, την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και ομάδες εθελοντών, καταφέραμε να συλλέξουμε περισσότερα από 4.500 Κιλά θαλάσσιου πλαστικού και χρησιμοποιημένου αλιευτικού εξοπλισμού. Για εμάς, είναι ιδιαίτερη χαρά να βρίσκουμε υποστηρικτές σαν την εταιρεία ΜΕΓΑ, στην πορεία μας προς ένα βιώσιμο περιβάλλον με πιο καθαρές θάλασσες».
Η Σοφία Τσάκα, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΜΕΓΑ, ανέφερε σχετικά: «Στη ΜΕΓΑ, η Βιώσιμη Ανάπτυξη βρίσκεται στην καρδιά της στρατηγικής μας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια ιδιαίτερα προηγμένη περιβαλλοντική δράση και από τις λίγες στην Ελλάδα που ενσωματώνουν πλήρως τον στόχο της «closed loop» ανακύκλωσης, αφού μέρος από τα πλαστικά που συγκεντρώθηκαν, ανακυκλώθηκαν και αξιοποιήθηκαν εκ νέου με τη μορφή χρήσιμων και ασφαλών προϊόντων για όλη την οικογένεια. Ευχαριστούμε θερμά την Εναλεία, για την άριστη υλοποίηση της δράσης, τα My market για την ιδιαίτερα ενεργή προβολή της δράσης στα καταστήματα, καθώς και τους καταναλωτές για την ένθερμη συμμετοχή τους. Η ΜΕΓΑ δεσμεύεται να συνεχίσει το πρόγραμμα «Καθαρό Αιγαίο», συμβάλλοντας στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο και πιο ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας».
Η Σοφία Τατά, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της METRO (My market), δήλωσε σχετικά: «Στα My market έχουμε στο DNA μας τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και αξιοποιούμε σταθερά, καινοτόμους τρόπους με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Η συνεργασία μας με τη ΜΕΓΑ και την Εναλεία για ένα «Καθαρό Αιγαίο» μας έδωσε την ευκαιρία να συμβάλουμε ουσιαστικά σε μία ολοκληρωμένη περιβαλλοντική δράση, που υιοθετεί πλήρως τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ενώσαμε τις δυνάμεις μας και γίναμε αρωγοί μίας τόσο αξιόλογης πρωτοβουλίας».

Comments are closed.