Τσίπρας: Σαμποτέρ του εμβολιασμού ο Μητσοτάκης

ΒΙΝΤΕΟ

Υπάρχει έλλειμμα σχεδιασμού, έλλειμμα στρατηγικής, προχειρότητα. Τη μία ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να πείσει κανέναν να εμβολιαστεί και ότι η υποχρεωτικότητα έχει φθάσει στα όριά της, και από την άλλη ανακοινώνει σήμερα μέτρα που δεν έχουν εφαρμοστεί πουθενά αλλού στην Ευρώπη, πουθενά αλλού στον κόσμο. Ακραία μέτρα. Τιμωρητικά μέτρα. Ιδίως για ανθρώπους που και το τελευταίο ευρώ είναι χρήσιμο για την επιβίωσή τους.
Πολύ φοβάμαι ότι με αυτά τα μέτρα, από εκεί που τον κατηγορούσαμε -και νομίζω δικαίως- ότι είχε σηκώσει «λευκή πετσέτα» στην εμβολιαστική προσπάθεια, ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπεται σε σαμποτέρ του εμβολιασμού. Διότι αντί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την ενίσχυση της προσπάθειας και της εμβολιαστικής κάλυψης σε όλο τον πληθυσμό και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, θα έχουμε ένα κύμα αντίδρασης και νομίζω ότι αυτό δεν θα βοηθήσει κανέναν.
Τα ακραία και τιμωρητικά μέτρα πρέπει να αντικατασταθούν. Αντί των προστίμων, θα έχει αξία να σκεφθεί κανείς να ενθαρρύνεις ακόμη και με οικονομικά κίνητρα αυτούς που θα κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση. Αποτελεί αναγκαιότητα να γίνει αυτό που δεν έκανε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα: Μια εκστρατεία ενημέρωσης και πειθούς. Να πείσουμε τους ανθρώπους για την αξία του εμβολιασμού για να σώσουν τη ζωή τους, όχι για να μην χάσουν το μισό της σύνταξής τους.
Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι δραματικοί για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και για τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή. Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση. Είναι εξίσου αναγκαίο να ληφθούν άμεσα μέτρα για να κάνουμε Χριστούγεννα με στοιχειώδη ανθρωπιά και να μην βλέπουμε αυτές τις εικόνες με τους εκατοντάδες θανάτους και ανθρώπους να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.

Comments are closed.