Μέχρι κι εγώ πήρα το 3χιλιαρο από τις πυρκαγιές στην Ηλεία

 

Το 2007 η δημοσιογράφος Ρομίνα Ξύδα μαζί με τη φωτογράφο Ελένη Κουρή για λογαριασμό του “Πρώτου Θέματος”, κατεβαίνουν στην Ηλεία για να καταγράψουν το όργιο που συνέβαινε με τα 3χιλιαρα ή 5χιλιαρα (δεν έχει σημασία!) που μοίραζε τότε η κυβέρνηση Καραμανλή στους πυρόπληκτους. Σημαντική λεπτομέρεια ότι είχαν προκηρυχθεί εκλογές για μετά από δυο εβδομάδες… Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όποιος έμπαινε Τράπεζα και δήλωνε πυρόπληκτος έπαιρνε το ποσό!

Κάπως έτσι συνέβη και με τη δημοσιογράφο… Εμφανίστηκε στην Τράπεζα υποδυόμενη τη χαροκαμένη, και έξω από τον γκισέ άρχισε να σπαράζει (όπως αποτυπώνει και ο φακός της Κουρή)! Το ρεπορτάζ τότε είχε κάνει πάταγο! Και είχε κάνει πάταγο, διότι κατέγραψε αυτό που με καθυστέρηση 15 χρόνων αποκάλυψε ο Πέτρος Δούκας υφυπουργός τότε των Οικονομικών… Δηλαδή πώς ο Κώστας Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές του 2007 ή πιο σωστά πώς γύρισε το παιχνίδι και από κει που έχανε με διψήφιο ποσοστό, τελικά σκόραρε!

Η Ρομίνα Ξύδα θυμήθηκε το θρυλικό ρεπορτάζ που είχε κάνει με τη φωτογράφο Ελένη Κουρή και δημοσίευσε τη φωτό από τον γκισέ γράφοντας στο Facebook: Όχι καλέ δεν μοίραζαν τζάμπα χρήμα στις φωτιές της Ηλειας… Μέχρι εγώ το είχα πάρει που πάτησα το πόδι μου για πρώτη φορά εκεί (Τότε που κάναμε πραγματικό ρεπορτάζ και όχι κάτι άλλο)photo Ελένη Κουρή

Comments are closed.