Αγρια προειδοποίηση Μαξίμου στον Στάσση

… μέσω διαρροών στο “Θέμα” για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Το θέμα είναι σοβαρό ή τουλάχιστον έτσι δείχνει, αφού για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η οικονομική στήλη του “Θέματος” φιλοξενεί διαρροή του Μαξίμου για τον CEO της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση. Και ευλόγως αναρωτιέται κανείς, γιατί χρειάστηκε να επανέλθει (το Μαξίμου εννοείται);

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Εχθές καταγράφεται το “παράπονο του Μαξίμου για τη ΔΕΗ”. Αυτός δηλαδή είναι ο μετριοπαθής τίτλος που χρησιμοποιεί η στήλη “dark room”… Και διαβάζουμε μια είδηση που μοιάζει με διαρροή η οποία προφανώς στοχεύει στο να δείξει ότι οι φουσκωμένοι λογαριασμοί δεν είναι με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά ότι κάτι δεν πάει καλά με την εταιρία… Με άλλα λόγια διαβάζουμε ένα πρώτο (μετριοπαθές) μήνυμα της κυβέρνησης στη ΔΕΗ που αναφέρει: “Μου λέει η πηγή μου, για να ξαναγυρίσω στο κυβερνητικό ρεπορτάζ, ότι ένα παράπονο για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπάρχει στο Μ.Μ., υπό την έννοια ότι «η κυβέρνηση δίνει 400 εκατ. ευρώ τον μήνα για να βοηθήσει τους πολίτες, ειδικά τα μικρά νοικοκυριά, αλλά αυτό δεν το βλέπουμε ξεκάθαρα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ». Ας το ξανακοιτάξουν…” καταλήγει το προειδοποιητικό δημοσίευμα!

Για να επιστρέψει σήμερα η στήλη με πιο άγριες διαθέσεις, για να μην πούμε κάτι περισσότερο, αφού το “πέσιμο” στη ΔΕΗ και προσωπικά στον Στάσση – παρά το γεγονός ότι δεν τον κατονομάζει, είναι ξεκάθαρο και δυνατό… Στην ουσία ούτε λίγο ούτε πολύ τον προειδοποιεί, αν δεν τον “απειλεί” με αντικατάσταση! Διαβάζουμε λοιπόν υπό τον τίτλο “Ο μάνατζερ, ο αέρας και οι… λοξές ματιές”: “Τώρα, στα καθ’ ημάς, χθες σας έγραφα ότι στο Μ.Μ. έχουν ένα παράπονο από τη διαχείριση της εικόνας της ΔΕΗ που «αυτοί λένε ότι οι αυξήσεις είναι περιορισμένες στο ρεύμα και ο κόσμος είναι στα κάγκελα, παρά το γεγονός ότι οι κρατικές επιδοτήσεις είναι τεράστιες». Επίσης, δεν τους άρεσε (στο Μ.Μ.) καθόλου το στυλάκι στελεχών της ΔΕΗ που διαλαλούν για τις τρομερές επενδύσεις του οργανισμού (7 δισ. ευρώ κ.λπ.) ενώ ο κόσμος πιέζεται από τους λογαριασμούς, έστω κι αν το φαινόμενο με τις τιμές της ενέργειας είναι διεθνές και συμβαίνει παντού. Καλά τώρα, θέλει και πολύ να καταλάβει κανείς ότι δώσανε πολύ αέρα στον μάνατζερ και κάποιος πρέπει να του κάνει μία… στάση”! Τα συμπεράσματα δικά σας!

Comments are closed.