Οι ολιγάρχες θα ρίξουν τον Πούτιν

Τα Γερμανορωσικά συμφέροντα και η επόμενη μέρα στη Ρωσία

Γερμανός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι η ισχυρή γερμανική ελίτ (βιομήχανοι, επιχειρηματίες και τραπεζίτες) ήταν ενημερωμένοι -πλήρως- για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία απο το καλοκαίρι. Αυτό αποδεικνύεται και απο τις κινήσεις τους, όσοι “σόρταραν” τώρα βγαίνουν κερδισμένοι σε αντίθεση με το ρεύμα των τελευταίων μηνών, τη στιγμή που δημοσιεύματα σε εφημερίδες -που ελέγχουν- έδιναν σε ξένους και μη επενδυτές -που τώρα καταστρέφονται- λάθος κατεύθυνση.

Επίσης, ότι ρώσοι ολιγάρχες “σήκωσαν” το καλοκαίρι δάνεια αρκετών δις, χωρίς εγγυήσεις, απο μικρές ρωσικές τράπεζες, οι οποίες τώρα θα καταρρεύσουν και τα έβγαλαν στη Γερμανία και την Κίνα. Αυτή η πρακτική δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, το έκαναν το 1998, το ξαναέκαναν το 2006, όταν και τότε το ρούβλι είχε καταρρεύσει, αφού πρώτα έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Ακόμη, ήξεραν απο τον Αύγουστο ότι με τις αποφάσεις του Πούτιν δεν θα λειτουργήσει ο NordStream 2 και αποχώρησαν (όσοι συμμετείχαν) απο τα συμβόλαια για φυσικό αέριο και στράφηκαν στο LNG προς Απω Ανατολή.

Τέλος, έκλεισε με μια πρόβλεψη. Οι ολιγάρχες θα τον ρίξουν τον Πούτιν, δίνει την τελευταία του παράσταση, είναι αποφασισμένο, γιαυτό πέρασε κάτι νόμους που τον αθωώνουν για τα πάντα και για να ακυρωθούν πρέπει να περάσουν 3 εκλογές (δηλαδή 18 χρόνια), και έχουν έτοιμο και τον επόμενο, το 2023 δεν θα βρει τον Πούτιν στην εξουσία. Οι πραγματικά ισχυροί ολιγάρχες δεν ζούν πλέον στη Ρωσία, είναι απο τα τέλη του 2019 εξαφανισμένοι στην Ευρώπη. Θύμισε και μια ιστορία: Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, στα 28 του βρέθηκε να δουλεύει και να μένει μέσα στο Κρεμλίνο, ως πρώην πράκτορας της KGB, ήταν αυτός που μεθούσε επίτηδες τον Γέλτσιν, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες, αφού ως το δεξί του χέρι και το “πορτοφόλι” της οικογένειας Γέλτσιν του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη. Ο Αμπράμοβιτς ήταν το πρόσωπο που πρότεινε το 1999 τον Πούτιν ως πρωθυπουργό και μέσα σε λίγους μήνες τον ανέβασε στην εξουσία. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει αποφασίσει και τον επόμενο πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εξάλλου είναι γνωστό ότι όλοι οι ολιγάρχες τον φοβούνται και τον τελευταίο χρόνο έχει συναντηθεί με όλους. Αυτός κινεί τα νήματα.

Comments are closed.