Στα ύψη το πετρέλαιο – Μάθε να ξεχωρίζεις το Brent βόρειας θάλασσας από το WTI

Θα αλλάξει η ζωή σου…

Επειδή ζούμε ιστορικές στιγμές, τώρα και με το πετρέλαιο Brent η τιμή του οποίου αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ όλων των εποχών… Δεν γίνεται να μη γνωρίζεις! Μάθε λοιπόν ότι το εμπάργκο που επέβαλε στο ρωσικό πετρέλαιο ο Μπάιντεν (είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ) θα εκτοξεύσει την τιμή του βαρελιού! Διότι έτσι πωλείται το πετρέλαιο, σε βαρέλια! Ακόμη δεν έχουμε εφεύρει κάποια άλλη συσκευασία πιο πρακτική (για το σπίτι ή το γραφείο)!

Την ώρα που μιλάμε, τώρα δηλαδή, η τιμή πλησιάζει επικίνδυνα τα 140 δολάρια! Ρεκόρ, όχι αστεία! Βέβαια το ρεκόρ, ρεκόρ ήταν 147,5 δολάρια το βαρέλι τον Ιούλιο του 2008 μέσα στον καύσωνα! Το καλό είναι ότι αυτά αλλάζουν απο λεπτό σε λεπτό.. Και εκεί που ανέβαινε, τώρα να πέφτει! Επειδή λοιπόν τα ανεβοκατεβάσματα θα σε ζαλίζουν και οι τιμές θα σε εξοντώσουν… Μάθε τουλάχιστον να ξεχωρίζεις το σωστό πετρέλαιο! Για να μην πίνεις μπόμπες!

Έχουμε λοιπόν δυο είδη! Το πετρέλαιο Brent Βόρειας θάλασσας, μιας ποικιλίας δηλαδή αναφοράς στις διεθνείς αγορές του αργού… Και το αργό West Texas Intermediate (WTI) που είναι το βασικό είδος εξαγόμενου πετρελαίου των ΗΠΑ. Αυτά είναι! Τόσα απλά! Τώρα πια ξέρεις, δεν έχεις δικαιολογία!

Comments are closed.