Άκαρπη η συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα

Καμία πρόοδος για κατάπαυση πυρός – ΒΙΝΤΕΟ 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ουκρανίας – Δείτε live δηλώσεις του Ντμίτρο Κουλέμπα που δήλωσε απογοητευμένος ότι δεν έλαβε απάντηση στο αίτημα για 24ωρη εκεχειρία «γιατί άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτά τα θέματα στη Ρωσία»

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα που έγινε στην Αττάλεια, παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Περίπου στις 12 ώρα Ελλάδος, μετά το τέλος της συνάντησης, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Ρωσίας έκαναν δήλωσεις και αναφέρθηκαν στη συνάντηση. Πρώτος έλαβε τον λόγο ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα ο οποίος εμφανίστηκε απογοητευμένος. «Ζητήσαμε ανθρωπιστικό διάδρομο στην Μαριούπολη, δυστυχώς ο κ. Λαβρόφ δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί» είπε ο κ. Κουλέμπα.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκεχειρίας, εμφανώς απογοητευμένος, ο Ντμίτρο Κουλέμπα τόνισε: «Ζητήσαμε κατάπαυση πυρός 24 ωρών. Δεν έγινε καμία πρόοδος σ’ αυτό γιατί άλλοι αποφασίζουν γι ‘αυτά τα ζητήματα στη Ρωσία» φωτογραφίζοντας τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η έναρξη της συνάντησης

«Η συνάντηση ξεκίνησε», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες που δείχνουν την ουκρανική αντιπροσωπεία να κάθεται απέναντι από τη ρωσική. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση αυτού του επιπέδου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Τον Κουλέμπα και τον Λαβρόφ, υποδέχθηκε νωρίτερα ως οικοδεσπότης ο Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε και ξεχωριστές διμερείς συναντήσεις με τους επικεφαλής της διπλωματίας της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση αυτού του επιπέδου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με Τούρκο διπλωμάτη, στόχος των συνομιλιών ήταν η επίτευξη κατάπαυσης του πυρός…
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.