Θολό το μήνυμα των καλλιτεχνών

… στη συναυλία ειρήνης που προγραμματίζουν στα Προπύλαια (υποτίθεται για την εισβολή στην Ουκρανία)

Ισχυρή είναι η αντιπαράθεση στα κοινωνικά δίκτυα με τη συναυλία ειρήνης που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη στα Προπύλαια στην οποία θα συμμετέχουν περίπου 35 καλλιτέχνες, ανάμεσά τους ο Μανώλης Μητσιας, η Λίνα Νικολακοπούλου, η Γλυκερία, ο Γιώργος Νταλάρας, αλλά και η Πέγκυ Ζήνα… Κι αυτό διότι το μήνυμα που εκπέμπει είναι εξαιρετικά θολό!

Με σύνθημα “Ειρήνη είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση”… Στην ουσία όπως υποστηρίζουν και οι επικριτές της πρωτοβουλίας αποφεύγει να πάρει θέση κατά του επιτιθέμενου που είναι η Ρωσία του Πούτιν και υπέρ του αμυνόμενου που είναι ο Ουκρανικός λαός! Με άλλα λόγια οι οργανωτές αποφεύγουν να καταδικάσουν ευθέως και ανοιχτά την εισβολή, ονοματίζοντας αυτούς που σκοτώνουν, αλλά και αυτούς που σκοτώνονται!

Και το να ονοματίσει κανείς τα γεγονότα δεν είναι βίτσιο… Είναι ανάγκη, είναι πραγματικότητα, αλλά και παράδοση του αντιπολεμικού κινήματος από την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ ακόμη, μέχρι τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας! Μια παράδοση που ήθελε την καταδίκη του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών… Σήμερα λοιπόν οι 35 καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν (γενικά και αόριστα) για την ειρήνη δεν καταγγέλλουν κανέναν! Δεν αναφέρουν καν τη χώρα Ουκρανία! Φοβούνται, αποφεύγουν, διστάζουν… Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι δεν λένε τα πράγματα με το όνομα τους, επικαλούμενοι αφελή ευρήματα περί ειρήνης (γενικά και αόριστα)!

Comments are closed.