Παγώνη: Υπάρχει αύξηση νοσηλειών στα νοσοκομεία

 

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά Ματίνα Παγώνη, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Ζούμε αληθινά» με το δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Αναφορικά με το θέμα της απόσυρσης των πιστοποιητικών εμβολιασμού
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Ήταν πάρα πολύ γρήγορα να ανοίξει αυτή η κουβέντα, δεν χρειαζόταν. Είναι πολύ νωρίς για να συζητάμε για απόσυρση των πιστοποιητικών εμβολιασμού το έχω πει εδώ και μέρες και τελικά βγήκα αληθινή γιατί τα κρούσματα έχουν αυξηθεί. Υπάρχει αύξηση νοσηλειών στα νοσοκομεία, ποια απόσυρση πιστοποιητικών να γίνει; Νομίζω ότι θα πρέπει όταν βγαίνουμε και λέμε κάποια πράγματα να ξέρουμε τι γίνεται και στα νοσοκομεία. Ας ρωτάνε τις απόψεις των ανθρώπων που νοσηλεύουν τους ασθενείς, που ξέρουν τι γίνεται στα νοσοκομεία και μετά ας τοποθετείται ο καθένας.
Αναφορικά με τις αυξήσεις των εισαγωγών στα νοσοκομεία
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Είναι μεγάλη η αύξηση, έχει δυσκολέψει η κατάσταση γιατί μπορεί η Όμικρον 2 να αφορά ανώτερο αναπνευστικό αλλά είναι πάρα πολύ μεταδοτική. Για αυτό όσοι είναι εμβολιασμένοι παίρνουν οδηγίες, πάνε στο σπίτι τους και περνάνε τη νόσο τελείως διαφορετικά, όσοι είναι ανεμβολίαστοι τα πράγματα είναι δύσκολα, μπαίνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο και μπορεί να διασωληνωθούν και ειδικά όταν είναι πάνω από ηλικίες 60-65 ετών και έχουν και υποκείμενα νοσήματα.
Αναφορικά με την κατάργηση του προστίμου των 100€ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Καλά κάνανε γιατί ο κόσμος πλέον οικονομικά δεν βγαίνει. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ανθρώπων είναι αυτοί οι οποίοι δεν έχουν χρήματα και ακόμα και τα 100€ που θα πληρώσουν είναι μια μεγάλη επιβάρυνση, θεωρώ ότι ήταν σωστή απόφαση.
Για την τετάρτη δόση του εμβολίου
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα δηλαδή πρώτα θα συζητηθεί το θέμα των ανθρώπων υψηλού κινδύνου, που έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι μεγάλης ηλικίας. Για αυτούς τους ανθρώπους θα πει η επιτροπή τι θα γίνει και πότε πρέπει να κάνουν. Άρα προηγούνται οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, οι οποίοι είναι μεγάλης ηλικίας για να κάνουν την τέταρτη δόση, οι υπόλοιποι ακόμα τα επιστημονικά δεδομένα δεν είναι τεκμηριωμένα πλήρως ότι βοηθάει πάρα πολύ μια τέταρτη δόση αυτή τη στιγμή. Αυτό που θα βοηθήσει θα είναι η απόφαση για μια ετήσια δόση να υπάρχει μια άμυνα στον οργανισμό ούτως ώστε επειδή η νόσος θα είναι εδώ να ανταπεξέρχεται ο οργανισμός με τα αντισώματά του απέναντι στη νόσο. Δεν είναι ώρα να μιλάμε αυτή τη στιγμή για όλο τον κόσμο για τέταρτη δόση.
Αναφορικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς
Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Έχει δοθεί μια παράταση μέχρι 31/12 γιατί εμείς παλέψαμε ότι δεν είναι σωστό να απολυθούν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσφέρει τόσα. Εγώ κάνω έκκληση σε αυτούς τους ανθρώπους τώρα που έχει βγει και το νέο εμβόλιο το πρωτεϊνικό ας κάνουν το πρωτεϊνικό εμβόλιο γιατί όταν θα γυρίσουν στο νοσοκομεία είναι τόσο υψηλό το ιικό φορτίο που δεν υπάρχει περίπτωση να μην νοσήσουν με το που θα μπουν. Και πρέπει και αυτοί να καταλάβουν ότι πρέπει να προφυλάξουν όχι εμάς, όχι τους ασθενείς, πρώτα από όλα τον εαυτό τους.

Comments are closed.