Επίθεση σε Δένδια και Σακελλαροπούλου

… από “Το Βήμα”

Ανελέητο σφυροκόπημα από το “Βήμα” στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια είχαν την ευκαιρία να “απολαύσουν” οι αναγνώστες της κυριακάτικης εφημερίδας… Κι αν δεν ξενίζει ορισμένους, με την έννοια της καραμανλικής (πολιτικής) καταγωγής του υπουργού, αφού η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει κατακτήσει τη φήμη του αντί-καραμανλισμού από την εποχή που κλωνοποιήθηκε η Ντόλυ… Τα συναισθήματα των αναγνωστών δοκιμάστηκαν στη συνέχεια όταν διαπίστωσαν ότι από τα πυρά της εφημερίδας δεν γλίτωσε ούτε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου!

Με άλλα λόγια, μπορεί οι πιστοί αναγνώστες της εφημερίδας να μην αιφνιδιάστηκαν με την επίθεση στον Νίκο Δένδια, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με την περίπτωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου… Κι αυτό διότι το συγκρότημα έχει στηρίξει την πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακόμη και από επιθέσεις που έχει δεχθεί από αντίπαλα ΜΜΕ, ενώ έχει αρθρογραφήσει στα “Νέα”.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, ξεκινώντας από την επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια που είχε την τιμητική του στη στήλη “βηματοδότης” η οποία φιλοξένησε τις αποκαλύψεις του απερχόμενου Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Πριν από τη ρωσική εισβολή ο Τζέφρι Παιατ είχε επισκεφθεί πάμπολλες φορές και ενημερώσει τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια για τα ρωσικά πολεμικά σχέδια σε βάρος της Ουκρανίας. Μάλιστα σε κάποια από τις συναντήσεις τους επισήμανε, εκ των εμπειριών του, τους κινδύνους που απειλούν την ελληνική κοινότητα της Μαριούπολης. Στην επίμαχη περίοδο ο κ. Πάιατ είχε ταξιδέψει στην ευρύτερη ζώνη της Κριμαίας και είχε επισκεφθεί τη μαρτυρική πόλη. Είχε με άλλα λόγια πλήρη επίγνωση των συνθηκών και της αντιπαράθεσης που είχε προηγηθεί εκεί και εξ αυτού του λόγου ανέμενε τα χειρότερα. Οπως σχολίασε, ένας εκ των παρευρισκομένων στο Forum, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών μάλλον δεν επείσθη από τις πληροφορίες που του μετέφερε ο αμερικανός πρέσβης και αντιθέτως πίστεψε τον Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος τον διαβεβαίωσε κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα ότι δεν επίκειται εισβολή στην Ουκρανία. Το παράδοξο είναι ότι ο κ. Δένδιας, όπως προσφάτως δήλωσε, ακόμη πιστεύει ότι ο κ. Λαβρόφ δεν εγνώριζε, δύο μέρες πριν από την εισβολή, τα πολεμικά σχέδια της Μόσχας! Ετερος κακεντρεχής έσπευσε επίσης να σχολιάσει πως όταν αποτιμηθεί η δραστηριότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην τρέχουσα εκρηκτική περίοδο πολλοί θα εκπλαγούν με τις χαμηλές επιδόσεις της”!

Πάντως ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει απαντήσει μέχρι τώρα στις “αποκαλύψεις” Πάιατ… Ενώ σε πρόσφατη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ δήλωσε ότι “Διατηρώ την αντίληψη ότι ο Λαβρόφ δεν γνώριζε τα σχέδια Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία”! Είναι δυνατόν;

Στη συνέχεια όμως η στήλη “βηματοδότης” ασχολείται και με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την οποία “μαλώνει” ή αν προτιμάτε την παρατηρεί με αυστηρότητα για εκδηλώσεις προσωπολατρίας! Συγκεκριμένα έγραψε η στήλη: “Ανάμεσα στα τόσο πολλά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, κατέγραψα και ορισμένες εκδηλώσεις προσωπολατρίας υπέρ της συμπαθεστάτης κατά τα άλλα Προέδρου της Δημοκρατίας. Με κορυφαία πρόσφατη εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Ιδρυμα Ωνάση. Οφείλουμε να επισημάνουμε, για την προστασία και μόνο της κυρίας Σακελλαροπούλου, ότι τέτοιου περιεχομένου εκδηλώσεις δεν συνάδουν προς τα δημοκρατικά μας ιδεώδη”! Βεβαίως εδώ η μπηχτή εκτός από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχει αποδέκτη – εμμέσως πλην σαφώς, και το Ίδρυμα Ωνάση!

Comments are closed.