Ο λογαριασμός της ΔΕΗ και η καρμική σχέση Μενεγάκη – Τσίπρα

 

Η Ελένη Μενεγάκη πρέπει να έχει καρμική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (και τον ΣΥΡΙΖΑ)! Και δεν αναφερόμαστε στον Νίκο Καρανίκα τον φανατικό θαυμαστή που μοιράζονται! Αλλά στον τρόπο που προσεγγίζουν την ακρίβεια επι παραδείγματι… Την ακρίβεια που απειλεί τα νοικοκυριά σαν νέα πανδημία! Και οι δυο αντιλαμβάνονται το φαινόμενο με τους φουσκωμένους λογαριασμούς του ρεύματος σαν κοινοί θνητοί, συμπάσχοντας δηλαδή με τους πολλούς, και την ίδια ώρα ομολογούν με σεβασμό και χωρίς έπαρση ότι οι ίδιοι μπορούν να το αντιμετωπίσουν εξαιτίας αυτού που είναι ο καθένας.

Ολο αυτό το κάνουν να φαίνεται και να είναι πιστευτό! Και είναι, διότι δεν υποδύονται. Ο καθένας λέει την αλήθειά του όπως την αντιλαμβάνεται, σύμφωνα με τα βιώματα του.

Ο Αλέξης Τσιπρας στο Φόρουμ των Δελφών είπε χαρακτηριστικά χωρίς να ξενίζει κανέναν ότι “Αυξήθηκε και σε εμένα ο λογαριασμός της ΔΕΗ δεν υπάρχει αμφιβολία, απλά εγώ ανήκω σε αυτούς τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα αυτή η αύξηση να με εκνευρίζει, να με προβληματίζει, να με θυμώνει, αλλά να μη με βγάζει εκτός οικογενειακού προϋπολογισμού. Πληρώναμε γύρω στα 200 ευρώ το μήνα και είναι πάνω από 400. Αυτά τα 200 ευρώ αύξησης εγώ μπορώ να τα βγάλω πέρα, μια οικογένεια όμως που έχει 1.500 ευρώ ή 2.000 εισόδημα και έχει ανελαστικές υποχρεώσεις δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα”.

Αντίστοιχα η Ελένη Μενεγακη μπορεί να μην αναφέρθηκε σε αριθμούς, αλλά ήταν εξίσου παραστατική όταν περιέγραφε πώς ένιωσε πιάνοντας στα χέρια της τον λογαριασμό του ρεύματος, “Mου ήρθαν με διαφορά δύο ημερών δύο λογαριασμοί ΔΕΗ που πραγματικά τα έχασα” και συμπλήρωσε “Είναι κάτι το οποίο κανείς δεν μπορεί να αποφύγει και είναι ένας λογαριασμός που πράγματι όταν αλλάζει έτσι δημιουργεί μεγάλη αστάθεια σε ένα σπίτι, σε μία οικογένεια. Γιατί έχουν κάνει τον προϋπολογισμό τους και ξέρουν, τόσα βγάζουμε τόσα μπορούμε να χαλάσουμε”!

Comments are closed.