Διήμερη επίσκεψη Βορίδη στην Κύπρο

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο του κύκλου διεθνών επαφών που πραγματοποιεί για την ενδυνάμωση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, μεταβαίνει την Τετάρτη 13 Απριλίου στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του, ο κ. Βορίδης θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος των δύο χωρών με τον Υπουργό Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Πετρίδη καθώς και με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Νουρή.

Παράλληλα, ο Υπουργός θα συνυπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) και της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης (Κ.Α.Δ.Δ.) για την από κοινού συμμετοχή των δύο εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών φορέων σε ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψής του κ. Βορίδη στην Κύπρο:
Τετάρτη 13 Απριλίου 2022
11:30 – 12:00: Διμερής συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Πετρίδη.
12:30 -13:00: Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) και της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης (Κ.Α.Δ.Δ.). Θα ακολουθήσει σύσκεψη με τη συμμετοχή της Προέδρου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Παρασκευής Δραμαλιώτη, της Διευθύντριας του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού Έλενας Οικονομίδου- Αζίνα, του Προϊσταμένου της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης Μάριου Μιχαηλίδη και του Πρέσβη της Ελλάδος στη Λευκωσία, Ιωάννη Παπαμελετίου.

18:00: Επίσκεψη στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο.
Πέμπτη 14/04/2022
12:00: Διμερής συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Νουρή.
Τον κ. Βορίδη θα συνοδεύσει η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Παρασκευή Δραμαλιώτη καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Comments are closed.