Απόφαση σοκ της Κεφαλαιαγοράς για Ελλάκτωρ

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr, να καλέσει στις επόμενες ημέρες σε απολογία την Reggeborgh και τον Ηλία Λιανό της Αρχιρόδον, προκειμένου να απαντήσουν στις σοβαρότατες καταγγελίες που προκύπτουν από το πόρισμα της Επιτροπής για αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν για να αποκτηθεί ο έλεγχος της εταιρείας Ελλάκτωρ.

Η απόφαση δεν λήφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά από την Εκτελεστική Επιτροπή, λόγω της φύσης της. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα επανέλθει μετά από την απολογία των δυο κληθέντων.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με μία εισήγηση 100 σελίδων και στηριζόμενη σε στοιχεία που συνέλεξε κυρίως από εποπτικές αρχές άλλων ευρωπαϊκών κρατών αποκάλυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι από το 2019, όταν η Reggeborgh εμφανίζονταν χωρίς καμία συμμετοχή στην Ελλάκτωρ, χρηματοδοτούσε τον Ηλία Λιανό, μέσω ενός συμπλέγματος εταιρειών και trust, προκειμένου να αγοράζει μετοχές της Ελλάκτωρ για λογαριασμό της Reggeborgh και χωρίς αυτή να φαίνεται πουθενά. Και όταν τελικά εμφανίστηκε ως μέτοχος της Ελλάκτωρ, πάλι μέσω μιας κρυφής εταιρείας, της Κέντρα, οι μετοχές Λιανού ήταν δήθεν μη ελεγχόμενες από την Reggeborgh και τους εν Ελλάδα συμμάχους της. Έτσι μαζί με τη συντονισμένη πρακτική με Ατλας η Reggeborgh τώρα κατηγορείται για σωρεία παραβάσεων του νόμου περί Κεφαλαιαγοράς.

Πηγή liberal.gr

Comments are closed.