Ακόμα πιο ενισχυμένη η “Νέα κίνηση δημοσιογράφων” στις εκλογές της ΕΣΠΗΤ

ΕΣΠΗΤ

Έλαβε 5 από τις 7 έδρες στο νέο ΔΣ

Ολοκληρώθηκαν, με μαζική και δυναμική συμμετοχή των δημοσιογράφων του Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΠΗΤ, λοιπών οργάνων και αντιπροσώπων της στην ΠΟΕΣΥ που πραγματοποιήθηκαν 7-10 Απριλίου 2022.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα άνοδο και μία επιπλέον έδρα καταλαμβάνει ο συνδυασμός «ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΣΠΗΤ», αυξάνοντας, σε πέντε πλέον έδρες, τη δύναμή του στο Διοικητικό Συμβούλιο με πλειοψηφήσαντα τον Θέμη Κ. Μπερεδήμα, Πρόεδρο και του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Μείωση ισχύος κατέγραψε η «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ», η οποία καταλαμβάνει πλέον μία έδρα στο Δ.Σ. , ενώ με μία έδρα εξακολουθεί να εκπροσωπείται η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΣΠΗΤ».

Συγκεκριμένα από τους 416 ψηφίσαντες δημοσιογράφους,
η ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ εξελέγη πρώτη με 265 ψήφους, η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ έλαβε 80 ψήφους και 24 ψήφους η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται με τις πιο κάτω ψήφους:
Από τη ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ οι Μπερεδήμας Θέμης ( 249), Αλατάς Αθανάσιος (159), Κασιμάτη Νίνα (148) Αλεξάκης Δημήτρης (121), Αναγνωστάκης Παναγιώτης (65).
Από τη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ο Σπύρος Κρίκος ( 61) και από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΣΠΗΤ ο Δημήτρης Σταμούλης (16).
Οι συνδυασμοί ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΥΠΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δεν εκλέγουν εκπρόσωπο στο Δ.Σ.
Ανάλογη εικόνα επικράτησε και στα αποτελέσματα των 399 ψηφισάντων για την εκλογή αντιπροσώπων της Ένωσης στην ΠΟΕΣΥ με τη ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ να υπερισχύει με 245 ψήφους και αύξηση των αντιπροσώπων της, από εννέα σε δέκα.
Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ με 82 ψήφους μείωσε την αντιπροσωπευτική της δύναμη από πέντε σε τρεις πλέον αντιπροσώπους.
Οι συνδυασμοί ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΣΠΗΤ (26 ψήφοι) ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΥΠΟΥ (20 ψήφοι) και ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (20 ψήφοι) εκλέγουν από έναν αντιπρόσωπο.

Από τη ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ εκλέγονται με τις πιο κάτω ψήφους:
ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ Θέμης (217) , ΑΛΑΤΑΣ Θανάσης (140), ΠΕΠΟΝΑ Φωφώ (109) ΚΑΣΙΜΑΤΗ Νίνα (105), ΑΛΕΞΑΚΗΣ Δημήτρης (103), ΜΠΑΤΗ Όλγα (78), ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ Παναγιώτης (54), ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Νέλλη (39), ΧΡΗΣΤΟΥ Κων/νος (33), ΜΟΡΦΙΡΗΣ Κων/νος (32)

Από τη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ εκλέγονται με τις πιο κάτω ψήφους:
ΚΡΙΚΟΣ Σπύρος (54), ΖΑΡΙΦΗ Μαρία (48), ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία (39)
Από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΣΠΗΤ εκλέγεται η ΚΟΣΜΑ Ειρήνη , από τους ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΥΠΟΥ η ΣΚΑΛΤΣΑ Θεοδώρα και από τη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ο ΖΑΧΑΡΗΣ Πάνος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΠΗΤ.

Comments are closed.