Αυστριακός καγκελάριος: Ο Πούτιν είναι στον δικό του κόσμο, πιστεύει ότι κερδίζει τον πόλεμο

«Ήταν μια δύσκολη συζήτηση»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύει ότι κερδίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, που συνάντησε πριν από λίγες ημέρες τον Ρώσο πρόεδρο.

Τη Δευτέρα, ο Νεχάμερ πήγε στο Μόσχα και έγινε ο πρώτος Δυτικός ηγέτης που συνάντησε τον Πούτιν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σε συνέντευξη στο NBC, που θα μεταδοθεί αύριο ολόκληρη, ο Αυστριακός εξέφρασε την άποψη ότι ο Ρώσος πρόεδρος ζει στον δικό του κόσμο.

«Πιστεύω ότι είναι τώρα στη δική του λογική πολέμου. Νομίζει ότι ο πόλεμος είναι απαραίτητος για τις εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσία. Δεν εμπιστεύεται τη διεθνή κοινότητα. Κατηγορεί τους Ουκρανούς για γενοκτονίες στο Ντονμπάς», είπε αρχικά ο Νεχάμερ.

«Οπότε, ενώ είναι στον δικό του κόσμου τώρα, πιστεύω ότι ξέρει τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Αλλά, πιστεύει ότι κερδίζει τον πόλεμο», συμπλήρωσε.

Ο Νεχάμερ ρωτήθηκε ποια ήταν η αντίδραση του Πούτιν, όταν του είπε πως πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου.

«Από τη μία μου είπε ότι θα συνεργαστεί με μια διεθνή έρευνα, όμως από την άλλη μου είπε ότι δεν εμπιστεύεται τον δυτικό κόσμο. Οπότε αυτό θα είναι πρόβλημα στο μέλλον», απάντησε ο Αυστριακός καγκελάριος και συμπλήρωσε ότι είναι απαραίτητη η διεθνής εμπιστοσύνη στα Ηνωμένα Έθνη.

«Ήταν μια δύσκολη συζήτηση. Αλλά προσπάθησα να τον πείσω ότι, για παράδειγμα, ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία μας έδειξε ότι η διεθνής έρευνα είναι χρήσιμη για τη δίωξη εγκληματιών πολέμου», συμπλήρωσε.

Πηγή lifo.gr

Comments are closed.