Τα έχει βρει ο Τσίπρας με τους καναλάρχες;

 

Τα έχει βρει ο Αλέξης Τσίπρας με τους καναλάρχες, αναρωτιούνται πολλοί και με αφορμή το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο τριήμερο… Η αλήθεια είναι πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με την εποχή που ήταν πρωθυπουργός έχει βελτιώσει τις σχέσεις του με τα media και έχει κάνει άλματα στις σχέσεις του με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ… Με τους περισσότερους πλέον διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις! Μοναδική – ίσως, εξαίρεση αποτελεί ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του έχουν κατηγορήσει από το βήμα της Βουλής… Ενώ και ο ίδιος ο επιχειρηματίας δημόσια έχει καταφερθεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ (σε εκδήλωση που τραγουδούσε ο Αντώνης Ρέμος). Επιπλέον όμως ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταθέσει αγωγή κατά δημοσιογράφων της εφημερίδας “Τα Νέα” ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Παρόλα αυτά όμως, αυτήν την περίοδο – σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τη Συγγρού (έδρα της Alter ego) είναι ουδέτερες, αλλά κυρίως είναι σε ύφεση η ένταση του προηγούμενου διαστήματος. Απόδειξη είναι ότι η δημοσιογράφος που έθεσε τις ερωτήσεις στο Φόρουμ των Δελφών στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η Δώρα Αναγνωστοπούλου από το MEGA. Με άλλα λόγια γίνεται προσπάθεια, να ξεχαστούν – όσο γίνεται τα παλιά και να γεφυρωθούν οι διαφορές – επίσης, στον βαθμό που είναι εφικτό κάτι τέτοιο.

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τους συντρόφους του, φροντίζει δημοσίως να είναι προσεκτικός στις διατυπώσεις του για τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα για τους ιδιοκτήτες τους… Κάτι που ομολογουμένως δεν κάνουν τα στελέχη και οι βουλευτές του!

Κατά τα άλλα ακόμη και στην περίπτωση του ΣΚΑΙ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπεριφέρεται διαφορετικά πια από την εποχή που ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ… Πρόσφατα μάλιστα το κανάλι φιλοξένησε συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και εκεί παραδέχθηκε ότι “Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο ΣΚΑΙ” συμπληρώνοντας ότι “Δεν υπήρξε καμία επιλογή να μην έρθω”.

Συμπερασματικά λοιπόν οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους καναλάρχες, αλλά και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες των ΜΜΕ είναι από καλές όπως για παράδειγμα με την οικογένεια Βαρδινογιάννη (STAR, ALPHA κ.α), Ιβάν Σαββίδη (OPEN), έως ουδέτερες Κυριακού (ΑΝΤ1), Αλαφούζος (ΣΚΑΙ), αλλά όχι εχθρικές. Αντίστοιχα καλές είναι οι σχέσεις με Δ. Γιαννακόπουλο, Δ. Μελισσανίδη κα.

Εν κατακλείδι ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταλάβει πια ότι το να κατηγορεί τα ΜΜΕ και να τα στοχοποιεί δεν έχει νόημα… Επιπλέον όμως φαίνεται να συνειδητοποιεί πως ο σχεδιασμός του για τις επόμενες εκλογές περνάει μέσα από μια φιλική και όχι εχθρική σχέση με τα ΜΜΕ!

Comments are closed.