Κλείνει το CNN+ λίγο μετά το λανσάρισμά του

 

Η Warner Bros. Discovery αποφάσισε το κλείσιμο του CNN+, της υπηρεσίας streaming που φιλοδοξούσε να φέρει το CNN πιο κοντά στο ψηφιακό μέλλον, λίγες μόνο εβδομάδες μετά το λανσάρισμά του.

Η υπηρεσία πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία της στις 30 Απριλίου. Ο Άντριου Μορς, επικεφαλής ψηφιακών μέσων του CNN και βασικός αρχιτέκτονας της στρατηγικής streaming, πρόκειται να παραιτηθεί, σύμφωνα με τους New York Times.

«Αν και η σημερινή απόφαση είναι απίστευτα δύσκολη, είναι η σωστή για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του CNN», ανέφερε σε σημείωμα ο Κρις Λιχτ, νέος πρόεδρος του CNN. «Μας επιτρέπει να εστιάσουμε εκ νέου τους πόρους μας στα βασικά προϊόντα που οδηγούν τη μοναδική μας εστίαση: την περαιτέρω ενίσχυση της δημοσιογραφίας του CNN και της φήμης του ως παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα των ειδήσεων».

Όπως σχολιάζουν οι ΝΥΤ, πρόκειται για ένα άδοξο τέλος μιας επιχείρησης στην οποία το CNN είχε επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, από μια επιθετική εκστρατεία μάρκετινγκ έως την πρόσληψη εκατοντάδων νέων εργαζομένων και γνωστών ονομάτων των μέσων ενημέρωσης.

Ωστόσο, η τύχη της υπηρεσίας άλλαξε ξαφνικά, όταν η WarnerMedia ολοκλήρωσε τη συγχώνευσή της με το Discovery.

Σύμφωνα με τον κ. Λιχτ, μέρος του περιεχομένου του CNN+ θα καταλήξει σε άλλα εταιρικά δίκτυα, ενώ οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας εντός της Warner Bros. Discovery.
Πηγή kathimerini.gr

Comments are closed.