Το τέλος του εθίμου πολιτικοί να επισκέπτονται στρατιωτικές μονάδες

… και να τσουγκρίζουν αβγά με οπλίτες

Όπως φαίνεται πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου έκανε Πάσχα σε κάποιο στρατόπεδο! Δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, αλλά σίγουρα είναι αξιοπρόσεκτο για όσους θυμούνται τέτοιες ημέρες τα προηγούμενα χρόνια και τις προηγούμενες δεκαετίες τον εκάστοτε πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς να εύχονται στους στρατιώτες κάτω από αυτοσχέδιες τέντες, να τσουγκρίζουν αβγά με φαντάρους και πάντα να νικούν!

Σειρές με δεκάδες αρνιά στη σούβλα και κάθιδρους “ψάρακες” να τα γυρίζουν πίνοντας κρασί σε πλαστικά λευκά ποτήρια!

Οι ευχές λοιπόν τελείωσαν στις στρατιωτικές μονάδες και μαζί οι παραδόσεις που γαλούχησαν γενιές… Στη θέση τους θα γεννηθούν νέες παραδόσεις λιγότερο ψυχαναγκαστικές!

Η παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου εχθές στη XXV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στο Πετροχώρι Ξάνθης, μάλλον επιβεβαιώνει το τέλος του εθίμου, παρά το ενισχύει… Φυσικά η πρόεδρος αντάλλαξε ευχές και τσούγκρισε κόκκινα αυγά με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες. Τους είπε δε πως είναι έθιμο η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε στρατιωτική μονάδα την Κυριακή του Πάσχα και ευχήθηκε “χρόνια πολλά” στους ίδιους και τις οικογένειές τους… Μόνο που αυτό το έθιμο πια τηρείται με το ζόρι!

Comments are closed.