Κοινές απορίες

Από την ώρα που έγινε γνωστό ότι εκτελέστηκε ο Γιάννης Σκαφτούρος (εδώ), και τα ΜΜΕ άρχισαν να ενημερώνουν την κοινή γνώμη για το προφίλ του θύματος και κυρίως για το “βιογραφικό” του… Πολλοί στα κοινωνικά δίκτυα (με το κατσικάκι ακόμη στο στόμα) άρχισαν τις προσθαφαιρέσεις σχετικά με τις ποινές που του είχαν επιβληθεί… Μάλιστα παρά τη γλυκιά μέθη της άνοιξης, της ζέστης και του φαγητού, δεν δίστασαν να βγάλουν συμπεράσματα, και να καταλογίσουν ευθύνες, επειδή το θύμα ήταν εκτός φυλακής, ενώ (όπως γράφτηκε) είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

Ο εν λόγω προβληματισμός λοιπόν συμπυκνώνεται εξαιρετικά από τις παρεμβάσεις, τόσο του Θάνου Τζήμερου όσο και της Αθηναΐδος Νέγκα.

Ο Θάνος Τζήμερος ξεκινώντας πρώτος τις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) από νωρίς εχθές το μεσημέρι, αρχικά κατέληξε να ρωτάει τους φόλοουερς “Αν έψαξε κανεις το θέμα”… Και στη συνέχεια, αφού δεν βρήκε ανταπόκριση με ύφος κατήγορου και ειρωνική διάθεση άρχισε να ζητάει εξηγήσεις από το Υπουργείο Δικαιοσύνης λέγοντας χαρακτηριστικά, αποφυλακίστηκε λόγω καλής διαγωγής ή λόγω μεταμέλειας; “Η πρωτόδικη ποινή ήταν δις ισόβια + 25 χρόνια. Το Εφετείο την έριξε στα… 6 χρόνια! Κάτι δεν πάει καλά. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το εύρος ποινών. Ή οι πρώτοι δικαστές ήταν υπερβολικά αυστηροί ή οι δεύτεροι υπερβολικά επιεικείς ή και τα δύο. Έψαξε κανένας τι ισχύει;” ρωτάει αρχικά ο Τζήμερος χωρίς να του απαντά κανείς… Στη συνέχεια επαναδιατυπώνει τον προβληματισμό του σε έντονο ύφος χωρίς να σηκώνει αστεία, “Ο Σκαφτούρος καταδικάστηκε το 2012 δις σε ισόβια και επιπλέον σε 25 χρόνια και 24 μήνες. Το 2019 αποφυλακίσθηκε. Μπορεί κάποιος στο Υπ. Δικαιοσύνης να μας εξηγήσει πώς τα δις ισόβια (+ 25 χρ.) γίνονται 7 χρόνια (συν την προφυλάκιση); Λόγω καλής διαγωγής; Λόγω μεταμέλειας”; Μάλλον όμως στο υπουργείο Δικαιοσύνης τον αγνοούν!

Λίγη ώρα μετά και αφού έχουν πυκνώσει οι απορίες για το τι συμβαίνει με την ποινή του θύματος η Αθηναΐς Νέγκα έρχεται να εκφράσει την αγανάκτηση της! “Διαβάζω για εκτέλεση έλληνα μαφιόζου: «Είχε καταδικαστεί σε ισόβια, αλλά κατάφερε να τα «σπάσει» και πριν από 3,5 χρόνια αποφυλακίστηκε, καθώς είχε εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του»…Τι πάει να πει κατάφερε «να τα σπάσει»; Πού ζούμε;” αναρωτιέται η δημοσιογράφος χωρίς να το πολυσκεφτεί συμβάλλοντας – και καλά κάνει, στο τζέρτζελο (και όποιον πάρει ο Χάρος)!

Comments are closed.