Ποιον διευθυντή εφημερίδας “φωτογραφίζει” ότι αποχωρεί

… σημερινό δημοσίευμα: Τον Αλέξη Παπαχελά ή τον Αντώνη Καρακούση;

Μια εξέλιξη που θα προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις εφόσον (τελικώς) συντελεστεί βρίσκεται προ των πυλών και σχετίζεται με τη διεύθυνση πολύ μεγάλης εφημερίδας. Όπως μαθαίνω ο διευθυντής του φύλλου (όχι τυχαία περίπτωση) έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει το πηδάλιο της εφημερίδας. Μιλάμε για ένα πρόσωπο που έχει ταυτιστεί (και μάλιστα στον απόλυτο βαθμό) με το φύλλο που διευθύνει.

Το παραπάνω κουίζ φιλοξενεί σήμερα η στήλη power game… Και όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει συζητήσεις. Πάντως μεγάλες εφημερίδες δεν έχουμε πολλές μιλώντας με αντικειμενικούς όρους (που είναι οι πωλήσεις). Έτσι αναμφίβολα μεγάλη εφημερίδα είναι η “Καθημερινή” που διευθύνει ο Αλέξης Παπαχελάς. Επίσης είναι “Το Βήμα” και “Τα Νέα” που διευθύνουν οι Αντώνης Καρακούσης και Γιώργος Μαντέλας αντίστοιχα, αλλά όπως λέει και η “πιάτσα” η εν λόγω στήλη δύσκολα θα ανακατευόταν με τις συγκεκριμένες εφημερίδες.

Επίσης μεγάλη εφημερίδα, για τα δεδομένα της χώρας και των ημερήσιων πωλήσεων είναι και η “Εφημερίδα των Συντακτών” την οποία διευθύνει ο Νικόλας Βουλέλης… Ωστόσο ως φύλλο έχει μια συλλογική εσάνς και δεν θα υποστήριζε κανείς ότι έχει ταυτιστεί με το πρόσωπο του διευθυντή.

Εν κατακλείδι λοιπόν το δημοσιογραφικό οικοσύστημα έχοντας διαβάσει το κουίζ ποντάρει στο όνομα του διευθυντή της “Καθημερινής” Αλέξη Παπαχελά… Αφενός διότι είναι διευθυντής στη μεγαλύτερη εφημερίδα και αφετέρου επειδή δεν είναι “τυχαία περίπτωση” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα. Επίσης ο όμιλος των “Παραπολιτικών” έχει “παραδοσιακά” μια αδυναμία (και αγάπη) για τη εφημερίδα του Θέμη Αλαφούζου, ενώ τα ίδια αισθήματα τρέφει – λένε οι γνωρίζοντες και για τον επιτυχημένο διευθυντή του φύλλου.

Και για να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε… Αυτοί που ποντάρουν στο όνομα του Παπαχελά, ποντάρουν στο ότι αυτόν – κατά τη γνώμη τους, “φωτογραφίζει” το εν λόγω κουίζ, όχι στο ότι θα αποχωρήσει από την εφημερίδα. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Comments are closed.