Πρετεντέρης ή Πορτοσάλτε;


 

Τι κοινό έχουν ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Άρης Πορτοσάλτε; Τίποτα, εκτός του ότι και των δυο το επώνυμο ξεκινάει από Π και είναι δημοσιογράφοι. Δυο δημοσιογράφοι όμως τόσο διαφορετικοί όσο η ημέρα και η νύχτα!

Παρόλα αυτά υπάρχει κάτι κοινό… Αυτό που έκανε πριν κάποια χρόνια ως σχολιαστής του MEGA ο Πρετεντέρης, το κάνει σήμερα ο Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΙ! Προφανώς υπάρχουν πολλές διαφορές στον τρόπο και στο ύφος. Διαφορές παιδείας, κουλτούρας, οπτικής και προσέγγισης. Ωστόσο θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι ο κοινός παρονομαστής και των δυο, είναι το γκελ που έχουν στους τηλεθεατές.

Ο Πρετεντέρης τότε, όπως και ο Πορτοσάλτε σήμερα, έχουν διείσδυση στην κοινή γνώμη, η άποψη τους δεν περνάει απαρατήρητη… Αυτό που θα πουν συζητείται, σχολιάζεται, απασχολεί και κυρίως δημιουργεί έντονα συναισθήματα! Κάποιοι ταυτίζονται, κάποιοι άλλοι διαφωνούν. Κάποιοι θαυμάζουν, κάποιοι μισούν!

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι Πρετεντέρης ή Πορτοσάλτε… Προφανώς πρόκειται για ψευτοδίλημμα, αυθαίρετο και προβοκατόρικο! Το θέμα είναι αν πρόκειται για συνέχεια, τηρουμένων των αναλογιών και των εποχών! Αν δηλαδή πρόκειται για έναν τηλεοπτικό ρόλο ή χαρακτήρα που εξελίσσεται, αλλά κάθε φορά υπηρετεί (στην πραγματικότητα) την ίδια τηλεοπτική ανάγκη! Στο «ανάγκη» ο καθένας ας βάλει ό,τι θέλει! Σημασία λοιπόν έχει ο τηλεοπτικός ρόλος… Ένας ρόλος που υπηρετείται μέσα από μια συγκεκριμένη φόρμα και υπηρετεί έναν συγκεκριμένο λόγο. Όπου ο λόγος αυτός για άλλους είναι τοξικός, για άλλους κυνικός, για άλλους ειρωνικός, και για άλλους αληθινός και πραγματικός.

Comments are closed.