«Καρφί» Μητσοτάκη σε Σαμαρά

“Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να επιστρέψουμε στο 40%”

Δεν έλειψαν οι μπηχτές στην τελευταία ημέρα του συνεδρίου της ΝΔ με την αρχή να γίνεται από τον Αντώνη Σαμαρά όπου στην ομιλία του άφησε αιχμές μεταξύ άλλων και για τη φυσιογνωμία της «γαλάζιας παράταξης».

Ειδικότερα ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε: «Στη μάχη των ιδεών, ένα κόμμα δεν μπορεί να εκφράζει τους πάντες. Γι’ αυτό και προ καιρού δήλωσα, ότι η ΝΔ δεν είναι και δεν μπορεί ποτέ να γίνει «Ποτάμι». Να ανοιχθούμε σε όλους ναι – αλλά να μη χάσουμε τον εαυτό μας! Ανοιχτή αγκαλιά ναι – αλλά μη ξεχάσουμε τι εκπροσωπούν οι ιδέες μας» και πρόσθεσε «Να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν: Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά δεν υπάρχει!».

Το «καρφί» Μητσοτάκη
Η τοποθέτησή του αυτή δεν έμεινε αναπάντητη από τον πρωθυπουργό που στην καταληκτική του ομιλία αναφέρθηκε στο χαμηλό ποσοστό που έλαβε η ΝΔ την περίοδο της «μεγάλης κρίσης» όπως είπε. Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, αστικό και πολυσυλλεκτικό πάνω από όλα. Είναι μια παράταξη που έμεινε όρθια όταν κλονίζονταν μεγάλες πολιτικές δυνάμεις. Κλονίστηκε και η ΝΔ στην εποχή της μεγάλης κρίσης. Είχαμε φτάσει να πάρουμε 18% αλλά ξαναπιάσαμε το 40%».

Το 18% στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός αφορούσε το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Μαΐου του 2012, όπου πρόεδρος του κόμματος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

Επιστρέψουμε στο 40%, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε μένοντας σταθεροί στις παραδοσιακές μας αξίες», εννοώντας προφανώς τη φιλελεύθερη παράδοση της Νέας Δημοκρατίας.
Πηγή tovima.gr

Comments are closed.