Μικρή προσέλευση στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ

…για την εκλογή προέδρου – Βαρόμετρο οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ – Υπολείπονται του στόχου των 300.000

Η είδηση από τη φωτογραφία που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας μέσα από το εκλογικό κέντρο που ψηφίζει – προφανώς, τον Αλέξη Τσίπρα στη σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου, άθελα του είναι αποκαλυπτική της προσέλευσης του κόσμου! Κι αυτό διότι μέσα στην κάλπη διακρίνονται το πολύ 15 με 18 ψηφοδέλτια! Δηλαδή ελάχιστα… περίπου όσα είναι τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, συν κάποιοι ακόμη φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ!

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι ο Πετρος Κωνσταντινέας ως αρτοποιός ξύπνησε νωρίς και πήγε να ψηφίσει… Ωστόσο η ανάρτηση της φωτογραφίας του πρώην βουλευτή έγινε το μεσημέρι, μετά τις 12.00… Βεβαίως το ένα δεν αναιρεί το άλλο! Μπορεί δηλαδή να ψήφισε νωρίς το πρωί που δεν είχε ακόμη πολύ κόσμο, και η ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα να έγινε σε μεταγενέστερο χρόνο!

Όλα αυτά επισημαίνονται διότι παρά τα όσα διαρρέει η Κουμουνδούρου για τη συμμετοχή του κόσμου, δεν φαίνεται τελικά να είναι η επιθυμητή. Και επιθυμητή συμμετοχή θα ήταν πέριξ των 300.000 πολιτών. Αυτό τουλάχιστον φερόταν να είναι ο αρχικός στόχος για τη σημερινή εκλογική διαδικασία.

Μοιραία το βαρόμετρο είναι αναμφίβολα η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ που συγκέντρωσε 280.000 πολίτες στον πρώτο γύρο, και 206.000 στον δεύτερο γύρο… Ενώ την προηγούμενη Κυριακή με την επιλογή ονόματος προσήλθαν 170.000.

Βεβαίως υπάρχει ακόμη χρόνος να επιτευχθεί ο στόχος, μιας και παραδοσιακά οι ψηφοφόροι της αριστεράς – ειδικά, οι νεότεροι, πηγαίνουν αργά στην κάλπη! Ωστόσο μέχρι τις 5.00 το απόγευμα είχαν ψηφίσει μόλις 100.000 πολίτες. Αριθμός που υπολείπεται των προσδοκιών της Κουμουνδούρου!

Comments are closed.