Υπάρχει πρόβλημα…

Με ακρίβεια, βενζίνη και ρεύμα στα ύψη δεν είναι επιτυχία η προσέλευση 150.000 πολιτών στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ

Κοινή διαπίστωση των περισσότερων στα media για τη χθεσινή κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, αφού πρώτη φορά δοκιμάστηκε σε ανοιχτή διαδικασία… Αλλά από κει και πέρα “λογαριασμός” στο Μαξίμου (που έλεγε και το διαφημιστικό του κόμματος) δεν έφθασε!

Και δεν έφθασε διότι δεν βγαίνουν τα νούμερα… Η αριθμητική δεν είναι με το μέρος του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν τη φάση! Διότι αν ο στόχος ήταν να αυξήσουν τα μέλη του κόμματος, τα κατάφεραν, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Κουμουνδούρου αυξήθηκαν κατά 110 χιλιάδες…

Ως αξιωματική αντιπολίτευση όμως που στις εκλογές του 2019 πήρε 1,7 εκ ψήφους και εχθές προσήλθαν στην κάλπη 150.000 χιλιάδες, δεν το λες και τεράστια επιτυχία… Το ΠΑΣΟΚ το 2019 με 457.000 ψηφοφόρους συγκέντρωσε πέρυσι τον Δεκέμβρη για την εκλογή προέδρου 280.000 πολίτες! Ενώ μόνο την περασμένη Κυριακή για το όνομα του κόμματος προσήλθαν 170.000! Αυτό είναι επιτυχία!

Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επαίρεται ότι είναι το μεγαλύτερο κόμμα σε επίπεδο μελών στην Ευρώπη… Αλλά η κάλπη θα κρίνει ποιος είναι μεγάλο κόμμα και ποιος όχι!

Πάντως όπως έγραψε και ο γνωστός στιχουργός Νίκος Μωραΐτης (εδώ) με αυτήν την προσέλευση ούτε γραμματόσημο δεν παίρνεις για να στείλεις τον λογαριασμό στο Μαξίμου! Και αν σε αυτές τις συνθήκες, δηλαδή με ακρίβεια στα ήδη πρώτης ανάγκης, βενζίνη στα ύψη, υψηλοί λογαριασμοί ρεύματος κλπ συγκεντρώνεις μόλις 150.000 πολίτες υπάρχει πρόβλημα…

Comments are closed.