Δικαστικό ρεπορτάζ: Οι δημοσιογράφοι μιλούν για τις «καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης»

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το απόγευμα της 18ης Μαΐου

«Ο λόγος στους δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ για τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης και όχι μόνο» είναι το θέμα της 6ης κατά σειρά ημερίδας που διοργανώνει η Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης, την 18η Μαΐου 2022 και ώρα 6 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60).

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι δημοσιογράφοι:

-Αλέξανδρος Αυλωνίτης

-Κωνσταντίνος Γιώργιζας
-Άννα Κανδύλη
-Βασιλική Κόκκαλη
-Τζώρτζια Κοντράρου
-Ιωάννα Μάνδρου
-Βάσω Παλαιού
-Ντίνα Τσουκαλά

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:

-Η πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) Μαρία Αντωνιάδου
-Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Τάκης Τσιμπούκης

Οι εργασίες της ημερίδας θα αναμεταδοθούν απευθείας (ζωντανά) από το protothema.gr και το dikastiko.gr

Υπενθυμίζονται οι πέντε προηγούμενες ημερίδες της Κίνησης Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης, που είναι:

– 23 Νοεμβρίου 2021, με ομιλητές: τους πρώην υπουργούς Δικαιοσύνης Ευάγγελο Βενιζέλο, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Χαράλαμπο Αθανασίου και Σταύρο Κοντονή. Χαιρετισμό απηύθηνε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

– 4 Ιανουαρίου 2022, με ομιλητές: τον Γενικό Εισαγγελέα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθανάσιο Ράντο και τους πρώην εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς Βασίλη Μαρκή και Ιωάννη Χαμηλοθώρη. Χαιρετισμό απηύθηνε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.

– 14 Μαρτίου 2022, με ομιλητές: τον Ομότιμο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού και Πανεπιστήμιου Αθηνών Νίκο Αλιβιζάτο, τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων Δημήτρη Βασιλείου, τον πρόεδρο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό, τον Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρο Βλαχόπουλο και τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) Παναγιώτη Περάκη. Χαιρετισμό απηύθηνε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος.

– 12 Απριλίου2022, με ομιλητές: τον Καθηγητή Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων Ηλία Αναγνωστόπουλο, τον Εισαγγελέα Εφετών Ευστάθιο Βεργώνη, τον δικηγόρο-ποινικολόγο Νίκο Βιτώρο, τον Καθηγητή Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστο Μυλωνόπουλο, τον δικηγόρο-ποινικολόγο Βασίλη Χειρδάρη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Αντώνης Ρουπακιώτης.

– 3 Απριλίου 2022 με ομιλητές: τη Συνήγορο του Παιδιού Θεώνη Κουφονικολάκου, τον δικηγόρο, διευθυντή του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, συγγραφέας του «Πώς έμπλεξα με τη Δικαιοσύνη και άλλες άγνωστες λέξεις» Πάνο Χριστοδούλου, τη νομικό-Επιμελήτρια Ανηλίκων/προϊσταμένη Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Αθήνας Εύα Κογιαννάκη, την πρόεδρο Πρωτοδικών-δικαστή ανηλίκων Μαρίνα Μπόζνου, τη Δ.Ν., δικηγόρο, διαιτητή, ΚΕΔ, ICC Women, Δίκτυο Δικαιωμάτων του Παιδιού Ελένη Τροβά, την Επίκουρη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δ.Ν., Α.Π.Θ., δικηγόρο, διαιτητή, ICC Women Άννα Εμ. Πλεύρη και την Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρο Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ICC Μαρία Γαβουνέλη. Χαιρετισμό απηύθυναν: Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Κώτσηρας.
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.