Πωλήσεις, αλλά και νέοι παίκτες στα τηλεοπτικά ΜΜΕ

 

Σε χρονιά ορόσημο εξελίσσεται η φετινή για τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις της χώρας… Αφού αναμένονται σημαντικές αλλαγές μετοχικού χαρακτήρα που θα σηματοδοτήσουν μια νέα κατάσταση, αλλάζοντας τον τηλεοπτικό επιχειρηματικό χάρτη.

Ο ΑΝΤ1 και ο Θοδωρής Κυριακού με την πώληση του 30% στους Άραβες έκανε την αρχή και θα υπάρξει συνέχεια μέσα στην επόμενη πενταετία – ενδεχομένως και νωρίτερα. Οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι τα ποσοστά θα αλλάξουν ξανά…

Επιπλέον, σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις για το OPEN και την είσοδο νέων μετόχων με την εξαγορά ποσοστού… Δεν αποκλείεται ο ιδιοκτήτης του σταθμού Ιβάν Σαββίδης – σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να δεχθεί τελικά την προσφορά των επιχειρηματιών που έχει στα χέρια του και να κλείσει το deal.

Την ίδια ώρα ακούγονται ψίθυροι ότι εντός του έτους – ενδεχομένως, να υπάρξουν μετοχικές εξελίξεις σε δυο ακόμη τηλεοπτικούς σταθμούς. Ενώ οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν ακόμη και την πώληση στη μια από τις δυο περιπτώσεις ολόκληρου του σταθμού.

Παράλληλα ακούγεται και γράφεται ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενδέχεται να επεκταθεί κι άλλο στα τηλεοπτικά media με την εξαγορά σταθμού…

Ενώ η είσοδος ενός ακόμη παίκτη του Δημήτρη Μελισσανίδη με τη δημιουργία καναλιού που ακόμη όμως δεν είναι σαφές σε ποια μορφή (συνδρομητικού / ιντερνετικού κλπ), δηλώνει τη δυναμική που αναπτύσσεται στον κλάδο… Μάλιστα σε συνδυασμό με τις φήμες για είσοδο ενός ακόμη γνωστού επιχειρηματία που ενδιαφέρεται να τοποθετηθεί και στα τηλεοπτικά ΜΜΕ δημιουργεί προϋποθέσεις σημαντικών ανακατατάξεων!

Comments are closed.