Οι δημοσιογράφοι για τα αρνητικά στον χώρο της Δικαιοσύνης

 

Η Κίνηση Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης διοργάνωσε ημερίδα στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με θέμα: «Ο λόγος στους δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ για τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης και όχι μόνο».

Στην ημερίδα συμμετείχε μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων του δικαστικού ρεπορτάζ οι οποίοι κατέθεσαν τα βιώματα και την εμπειρία τους από την επαγγελματική πορεία τους στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Όμως, ενώ η κατάθεση των εμπειριών των δημοσιογράφων και των προτάσεων τους (όπως και των όσων άλλων ελέχθησαν κατά τις προηγούμενες πέντε ημερίδες της ΚΕΔ που συμμετείχαν πανεπιστημιακοί καθηγητές, δικαστές, δικηγόροι, κ.λπ.) μπορεί να γίνει αντικείμενο επεξεργασίας τόσο από την πλευρά της Πολιτείας όσο και από την πλευρά των δικαστικών Ενώσεων, για να βελτιωθεί η αρνητική εικόνα της Δικαιοσύνης, όπως όλα δείχνουν και λειτουργούν στην Ελλάδα, θα πάνε στο καλάθι των αχρήστων.

Στην ημερίδα μίλησαν οι δημοσιογράφοι: Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Κωνσταντίνος Γεωργιζας, Άννα Κανδύλη, Βασιλική Κόκκαλη, Τζώρτζια Κοντράρου, Ιωάννα Μανδρου, Βάσω Παλαιού, Ντίνα Τσουκαλα.

Χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) Μαρία Αντωνιάδου και ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.

Την ημερίδα συντόνισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσιμπούκης

*Από το Facebook του Παναγιώτη Τσιμπούκη δημοσιογράφου δικαστικού ρεπορτάζ

Comments are closed.