Μπαράζ συναντήσεων Κεραμέως στη Ουάσιγκτον

Η Νίκη Κεραμέως με την αν. υπουργό Παιδείας Cindy Marten, στο αμερικανικό υπουργείο Παιδείας

«Οι εκπαιδευτικές σχέσεις των χωρών μας πιο δυνατές από ποτέ» – ΕΙΚΟΝΕΣ

Η Υπουργός συναντήθηκε με την Αν. Υπουργό Παιδείας κα Cindy Marten στο Αμερικανικό Υπουργείο Παιδείας σε ένα ιδιαιτέρως θερμό κλίμα. Η κα Marten εξέφρασε την απόλυτη ευχαρίστηση της με τον κοινό προσανατολισμό στόχων και προτεραιοτήτων μεταξύ του Αμερικανικού και Ελληνικού ΥΠΑΙΘ ως προς την ενδυνάμωση σχέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και υπογράμμισε ότι το Αμερικανικό Υπουργείο θα συνδράμει στην περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση σχέσεων συνεργασίας μεταξύ ΑΕΙ των δύο χωρών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε επίσης για τις μεταρρυθμίσεις του ΥΠΑΙΘ στην προσχολική εκπαίδευση και δη την επέκταση της υποχρεωτικής φοίτησης από τα τέσσερα έτη, τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και τις μεταρρυθμίσεις στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Η Υπουργός συναντήθηκε επίσης με την Αν. Υπουργό Εξωτερικών υπεύθυνη για θέματα Παιδείας Lee Satterfield στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, η οποία εξέφρασε την ολόθερμη υποστήριξη της Κυβέρνησης Biden για το Πρόγραμμα Συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών ΑΕΙ (μάλιστα άλλαξε το πρόγραμμά της για να μπορέσει να παραστεί στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ελληνικό Υπ. Παιδείας με το Institute of International Education και 20 αμερικανικά ΑΕΙ για το Πρόγραμμα Συνεργασίας). Η Αν. ΥπΕξ επέδειξε ενδιαφέρον και για άλλα προγράμματα, όπως το θερινό πρόγραμμα με στόχο την ενδυνάμωση και υποστήριξη κοριτσιών 15-17 ετών προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους στους τομείς STEM (Science, Technology, Engineering and Maths) “Tech Girls” και την ανταλλαγή μαθητών Future Leaders Exchange Program (FLEX).

Η Νίκη Κεραμέως με τον διευθυντή του αμερικανικού Μουσείου Μνήμης Ολοκαυτώματος Tad Stahnke

Τέλος, η Υπουργός ξεναγήθηκε στο Αμερικανικό Μουσείο Μνήμης Ολοκαυτώματος από τον κ. Tad Stahnke, Διευθυντή του Μουσείου, αρμόδιο για τη Διεθνή Εκπαιδευτική Δραστηριότητα. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεργάζεται με το Μουσείο στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Comments are closed.