Ο Σημίτης και οι γραφικοί του… διώκτες

 

Η παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που άρχισε προχθες, δεν άρεσε στους «γνωστούς αγνώστους» που επιδόθηκαν, ακόμη μία φορά, στο προσφιλές σπορ της απαξίωσης και απροσχημάτιστης χολής στο πρόσωπό του.

Ένας από τους «εργολάβους» αυτής της χολής, γνωστός ΣΥΡΙΖΑίϊκος ιστότοπος σε κείμενο χωρίς υπογραφή, από το πουθενά(…)γραμμένο νύκτωρ και με τους νόμους του σκότους που διέπουν τη νύχτα…Ας μην έχουν, όμως, αυταπάτες, ο ομφάλιος λώρος τους είναι απολύτως γνωστός και καταγεγραμμένος, οι εξαρτήσεις τους είναι αυταπόδεικτες.

Και τώρα επί της ουσίας: Όσα συνέβησαν περί τα Ίμια το 1996, όσα προηγήθησαν, όσα εκτυλίχθηκαν τις ίδιες ημέρες και όσα ακολούθησαν, με την Κυβέρνηση Σημίτη σε διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή και το κυβερνών ΠΑΣΟΚ σε μεταβατική φάση, δεν παραγράφονται και δεν προσφέρονται τελικώς προς παραχάραξη και καταχρηστική ερμηνεία, που θα τούς βόλευε γιά ένα πλυντήριο ευθυνών….

Το σημερινό υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και λειτουργίας των ΕΔ, με την αποφασιστική συμβολή του Προσωπικού τους από την κορυφή της ηγεσίας τους μέχρι τον τελευταίο άνδρα και γυναίκα, κτίσθηκε με μεθοδικότητα μετά την κρίση των Ιμίων από την τότε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη. Και προφανώς αυτό το επίπεδο το γνωρίζουν καλώς επίδοξοι επιβουλείς της ακεραιότητας της χώρας μας, με ονόματα και διευθύνσεις εις την όμορη εξ Ανατολών χώρα, από την κορυφή της ηγεσίας της.

Αυτό το σημερινό επίπεδο δεν ήλθε τυχαία. Είναι η συνέχεια του εξοπλιστικού προγράμματος που δρομολογήθηκε από την τότε Κυβέρνηση Σημίτη, και με το οποίο επετεύχθησαν εξαιρετικοί στόχοι στην κλίμακα των αντικειμενικών σκοπών, στην υπεράσπιση της ακεραιότητας και στην τελευταία γωνιά αυτής της χώρας, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα: τα μαχητικά αεροσκάφη «Μirage-2000-5», τα στρατηγικά βλήματα «Scalp», τα αναερόβιας πρόωσης Υποβρύχια, τύπου 214, είναι μερικοί μόνον από τους παράγοντες-πολλαπλασιαστές ισχύος που συνέβαλαν και θα συμβάλλουν με αποφασιστικό τρόπο στην αποτελεσματική ασπίδα αποτροπής έναντι των απειλών της γείτονος χώρας.

Η ασπίδα αυτή δοκιμάσθηκε αποτελεσματικά στην τελευταία κρίση του Έβρου, το θέρος του 2019, αμέσως μόλις ανέλαβε η Κυβέρνηση της ΝΔ του Κυρ.Μητσοτάκη. Αποτελούσε δε τη απτή απόδειξη και άμεση απάντηση στη μεθοδευμένη τότε από τους Τούρκους κρίση, όπου υπερασπισθήκαμε και το τελευταίο χιλιοστό εθνικής επικράτειας, χωρίς να υπολειπόμαστε και σε άλλες αποτροπές στη θάλασσα. Όπως, επίσης, στην περίπτωση ομάδας πλοίων του ΠΝ, περιλαμβανομένου και υποβρυχίου, τύπου «214», όπως και ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων, η οποία ενετόπισε Τουρκικό υποβρύχιο εν καταδύσει και τελικώς το εξανάγκασε σε αναγκαστική ανάδυση, δηλαδή αποκάλυψη, μία επιτυχία, που υπό διαφορετικές συνθήκες μάχης θα αποτελούσε επιτυχία πρώτου βαθμού στο θαλάσσιο αγώνα, από την εξουδετέρωση του αντιπάλου. Γιά να μείνουμε μόνον σε αυτά, εκ των πολλών που γνωρίζουν όσοι πρέπει…

Η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, συνεκτιμώντας τα πάντα, ζυγίζει με ευθύνη, κάθε βήμα και κάθε απάντηση προς την απειλούσα Τουρκία και δη με περαιτέρω ενισχυμένη τη θέση των ΕΔ, χάρις στους νέους εξοπλισμούς στους οποίους έχει προχωρήσει η σημερινή Κυβέρνηση (μαχητικά αεροσκάφη «Rafale» και φρεγάτες «Belharra» από τη Γαλλία) αλλά και σε αυτούς που ακολουθούν, όπως η πρόσκτηση των Αμερικανικών αεροσκαφών «F-35» ή οι κορβέτες του ΠΝ σε επόμενο χρόνο, μετά από 4,5 χρόνια απραξίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οι επιχειρησιακές δυνατότητες των «Rafale» που διαθέτει ήδη η ΠΑ αποτελούν ήδη εφιάλτη γιά την ΠΑ της γείτονος Τουρκίας, αλλά αυτό δεν απετέλεσε επαρκή λόγο για το ΣΥΡΙΖΑ να δώσει θετική ψήφο στη Βουλή, γιά την όλη πρόσκτηση των «Rafale» σε πλήρη αριθμό απαιτούμενων μαχητικών αεροσκαφών, μεγέθους Πολεμικής Μοίρας.

Εις ό,τι δε αφορά το σκέλος της εμπλοκής με τη Δικαιοσύνη των δύο πρώην ΥΕΘΑ των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, στο ίδιο δημοσίευμα, οι κονδυλοφόροι της ακεραιότητας αξιών και του στρατιωτικού βολονταρισμού, εμφανίζονται να αγνοούν ότι αυτή ακριβώς η δικαστική εξέλιξη στηρίχθηκε σε νόμο της επόμενης Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του Γ.Α.Παπανδρέου, αυτή δε ακριβώς η νομολογία οδήγησε σε επαναπόδοση στο Ελληνικό Δημόσιο ποσών από δωροδοκίες ή στην περιέλευση στο Κράτος κατασχεθείσης ακίνητης περιουσίας.

Πάντως η αναφορά σε δύο Υπουργούς, πέραν του αποβιώσαντος Άκη Τσοχατζόπουλου, θα πρέπει να τούς καθιστά διπλά προσεκτικούς διότι, εις ό,τι αφορά το Γιάννο Παπαντωνίου, πέραν της αποφυλάκισής του, αναμένει και την τυπική δίκη (την οποία το δικαστικό κατεστημένο καθυστερεί ανεξήγητα..) ώστε να οριστικοποιηθεί η αθώωσή του, αφού ήδη έχουν καταπέσει πλήρως τα στοιχεία της καθοδηγούμενης σκευωρίας.

Πάντως μία συμβουλή στους περί τον Κώστα Σημίτη εντεταλμένους ελεύθερους σκοπευτές του μπορεί να τούς είναι εξαιρετικώς χρήσιμη, όπως και επίκαιρη: Μην παίρνετε τόση φόρα διότι κινδυνεύετε να φάτε τις μουράκλες σας στον τοίχο, δίχως να είσθε γνωστοί ότι αδιαφορείτε δι’ εαυτούς.

Και ένας Σημίτης, όπως ο επί οκταετία Πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, θα κοιμάται ήσυχος ότι έπραξε το καθήκον του στο ακέραιο, γιορτάζοντας σήμερα την ονομαστική του εορτή…

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Comments are closed.