Τηλεοπτική ανακύκλωση

 

… παρουσιαστών μικρού βεληνεκούς

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το τηλεοπτικό μεταγραφικό παζάρι, μέχρι τώρα φαίνεται να αφορά στις πρωινές εκπομπές, και δευτερευόντως – προς το παρόν τουλάχιστον, να είναι υπόθεση ανακύκλωσης παρουσιαστών σε ΣΚΑΙ και OPEN.

Με εξαίρεση λοιπόν την περίπτωση Στραβελάκη που είναι το πιο “βαρύ” όνομα έως τώρα στον χάρτη των τηλεοπτικών μετακινήσεων, αφού η παρουσία του (και η δουλειά του) συγκεντρώνουν υψηλές τηλεθεάσεις… Δεν έχουμε δει ή ακούσει ακόμη κάποια μεγάλη μετακίνηση που θα ταράξει τα νερά! Οι μετακινήσεις από σταθμό σε σταθμό παρουσιαστών μικρού βεληνεκούς δεν προμηνύουν αναταράξεις. Για παράδειγμα έχει ενδιαφέρον για το τηλεοπτικό ρεπορτάζ που η Μαρία Αναστασοπούλου φεύγει από τον ΣΚΑΙ για την εκπομπή του Παπαδάκη… Αλλά ο Παπαδάκης δεν περιμένει την Αναστασοπούλου για να κάνει νούμερα! Θα τονώσει με την παρουσία της το προφίλ και την εικόνα της εκπομπής και φυσικά θα φρεσκάρει το όλο σκηνικό.

Αντίστοιχα λοιπόν η παρουσία του Ακη Παυλόπουλου στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ δεν αναμένεται να φέρει παραπάνω νούμερα… Ελπίζουν φυσικά ούτε να διώξει κόσμο. Και οι παππούδες που βλέπουν την εκπομπή να συνεχίσουν να τη βλέπουν. Επίσης η επιστροφή – εάν επιβεβαιωθεί, στον ΣΚΑΙ του Γιάννη Πιτταρά (από την ΕΡΤ) θα βοηθήσει να δεθεί καλύτερα η ομάδα Παπαδρόσου (του διευθυντή ειδήσεων)… Αλλά τα δυναμικά κοινά θα συνεχίσουν να αγνοούν το κανάλι, είτε πάει ο Πιτταράς στο Φάληρο είτε όχι, διότι αλλού είναι το πρόβλημα!

Επίσης το δίδυμο που θα αναλάβει την πρωινή εκπομπή του OPEN όποιο κι αν είναι (από τα ονόματα που ακούγονται) δεν έχει σημασία… Διότι η λογική της ενημέρωσης στο κανάλι είναι συγκεκριμένη: οι ανταποκριτές του, το πολιτικό ρεπορτάζ και έπεται το αστυνομικό, κοινωνικό. Άλλωστε στο συγκεκριμένο σταθμό, με κάποιες εξαιρέσεις, το πρόβλημα του δεν είναι η ενημέρωση, αλλά η απουσία προγράμματος (και οράματος)!

Τι άλλο λοιπόν απομένει; Αν προκύψει κάποια αλλαγή στην παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων… Βασικά στο OPEN (και στην ΕΡΤ), διότι στα υπόλοιπα δεν προβλέπεται κάτι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (βλ. ατυχήματα, απώλειες, αρρώστιες κλπ), είναι καπαρωμένα! Μόνο στα δελτία ειδήσεων του Σαββατοκύριακου θα υπάρξουν μικροαλλαγές…

Τέλος, ειλικρινά όμως εκτός του τηλεοπτικού ρεπορτάζ ποιον ενδιαφέρει εάν η Ιωάννα Μαλέσκου συνεχίσει τηλεοπτική καριέρα ή όχι; Κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα, είτε μείνει είτε φύγει! Κανείς δεν ενδιαφέρεται πού θα πάει μετά τον ΣΚΑΙ… Το ίδιο ισχύει για πολλούς παρουσιαστές, ανάμεσα τους και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Comments are closed.