Πέθανε στα 67 του ο ηθοποιός Ρέι Λιότα

 

Ο πρωταγωνιστής των περίφημων «GoodFellas» (Τα Καλά Παιδιά) του Μάρτιν Σκορτσέζε πέθανε στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου γυριζόταν η νέα του ταινία

«Τα Καλά Παιδιά», το πρωταγωνιστικό τρίδυμο της πολυβραβευμένης αστυνομικής ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε, αποχαιρετούν ένα από τα βασικά μέλη τους. Ο Ρέι Λιότα, αναπόσπαστο κομμάτι της θρυλικής κινηματογραφικής ομάδας μαζί με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο και τον Τζο Πέσι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών. Πέθανε ξαφνικά, στον ύπνο του ενώ βρισκόταν στη Δομινικανή Δημοκρατία για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας με τίτλο «Dangerous Waters» παρότι δεν φέρεται να αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μαζί του βρισκόταν η σύντροφός του Jacy Nittolo με την οποία είχαν αρραβωνιαστεί τα Χριστούγεννα του 2020.

Απόφοιτος της σχολής υποκριτικής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, ο Λιότα διακρίθηκε αρχικά συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές, όπως στο σίριαλ «Στην Εντατική», λαμβάνοντας ένα βραβείο Emmy και ένα Prism.

Προσέλκυσε τα βλέμματα από τις πρώτες του κιόλας κινηματογραφικές εμφανίσεις, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για τη συμμετοχή του στην ταινία του Τζοναθαν Ντέμι, με τίτλο «Άγριο Θηλυκό» (1986), όπου έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Ακολούθησε η συνεργασία του με τον Κέβιν Κόστνερ στην ταινία του 1989 «Ο Ξυπόλητος Τζο».

Η ερμηνεία του, ωστόσο στο έπος του Μάρτιν Σκορσέζε, «Goodfellas» (Τα Καλά Παιδιά), όπου ενσάρκωσε τον Χένρι Χιλ, ήταν αυτή που τον έφερε στο προσκήνιο της παγκόσμιας προσοχής. Πρόκειται για μια βιογραφική αστυνομική ταινία που εξιστορεί την άνοδο και την πτώση της μαφίας. Εκανε πρεμιέρα στις 9 Σεπτεμβρίου 1990 στο Φεστιβάλ Βενετίας και οι εισπράξεις της ξεπέρασαν τα 46 εκατομμύρια δολάρια στις μόνο στις ΗΠΑ! Διεκδίκησε βραβείο Όσκαρ σε έξι διαφορετικές κατηγορίες αποσπώντας τελικά αυτό το Β’ Ανδικού Ρόλου για την ερμηνεία του Τζο Πέσι.

Το 2004 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο Μπρόντγουεϊ λαμβάνοντας μέρος στην παράσταση «Match», ενώ παράλληλα, τιμήθηκε με απονομή του 70ου ετήσιου βραβείου Drama League.

Επιπλέον, ήταν υποψήφιος για τη διάκριση Screen Actors, μετά την ερμηνεία του ως Φρανκ Σινάτρα στην τηλεταινία “The Rat Pack” (1998).

Ο Ρέι Λιότα ήταν πατέρας μιας κόρης την οποία είχε αποκτήσει από τον προηγούμενο γάμο του και ακολουθούσε τα βήματά του στην υποκριτική.
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.