Ρεάλ Μαδρίτης: Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά!

 

Με γκολ του Βινίσιους στο 59′ αλλά με καλύτερο παίκτη της τον Τιμπό Κουρτουά (9 αποκρούσεις) η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 1-0 της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League στο Παρίσι και κατέκτησε τον 14ο τίτλο της στη διοργάνωση – Δεν αγωνίστηκε ο Τσιμίκας – Έφτασε τα 4 Champions League ο Αντσελότι

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά στην ιστορία της στέφτηκε στο Παρίσι η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα της Ισπανίας επικράτησε με 1-0 της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League, o οποίος ξεκίνησε με 36΄ καθυστέρηση, και έφτασε τα 14 τρόπαια στη διοργάνωση.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Βινίσιους στο 59′ μετά από ασίστ του Βαλβέρδε αλλά αυτός που ήταν ο MVP και κράτησε όρθια την Ρεάλ με τις αποκρούσεις του ήταν ο Τιμπόρ Κουρτουά. Ο Βέλγος είχε 9 αποκρούσεις (ρεκόρ) και έκλεισε την χρονιά με 59 (ρεκόρ)!

O Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Βέλγο.

Ο Μανέ είχε δοκάρι στο 20′ αλλά και αυτός όσο και εάν προσάθησε δεν βρήκε δίχτυα ίσως στο τελευταίο παιχνίδι στην Λίβερπουλ αφού όπως όλα δείχνουν θα πάρει μεταγραφή στην Μπάγερν Μονάχου.

Δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Τσιμίκας για την Λίβερπουλ η οποία ήταν καλύτερη στο παιχνίδι αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Έγραψε ιστορία ο Κάρλος Αντσελότι ο οποίος κατέκτησε το 4ο Champions League. Ο Ιταλός τεχνικός είναι πρώτος στην σχετική λίστα και έχει πλέον καρέ (2 Μίλαν, 2 Ρεάλ).

Φιάσκο και οπαδοί χωρίς εισιτήριο εκτός γηπέδου!
Η σέντρα του μεγαλύτερου ραντεβού στον ποδοσφαιρικό πλανήτη άργησε… 36 λεπτά και αιτία δεν ήταν η γιορτή, αλλά τα όσα θλιβερά συνέβησαν έξω από το Stade de France. Xιλιάδες οπαδοί έμειναν εκτός γηπέδου λίγα λεπτά πριν την έναρξη, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι… τραγικά. Τεράστιες ουρές, δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού από την αστυνομία, αλλά και δεκάδες οπαδοί χωρίς το μαγικό χαρτάκι μέσα στο γήπεδο. Αντίθετα, αρκετοί με το εισιτήριο στα χέρια περίμεναν μάταια να μπουν στο γήπεδο. Για… καθυστερημένη άφιξη των οπαδών έκανε λόγω η UEFA, αλλά η κάκιστη οργάνωση αποτυπώθηκε στις εικόνες… φιάσκου!

Η Λίβερπουλ είχε τα πάντα εκτός από το… γκολ!
Το πρώτο τέταρτο του ματς κύλησε με τη Λίβερπουλ να πιέζει ψηλά, να προσπαθεί να αναγκάσει τη Ρεάλ στο εύκολο λάθος, αλλά τους Μαδριλένους να βρίσκουν λύσεις ανασταλτικά. Ισορροπημένο παιχνίδι σε αυτά τα λεπτά, χωρίς τη μεγάλη φάση. Από το 16ο λεπτό κι έπειτα, το Stade de France… κατηφόρισε, με τους Reds να κυκλοφορούν ιδανικά, αλλά και να απειλούν. Ετσι, σε αυτό το λεπτό, ο Κουρτουά έβγαλε εντυπωσιακά το τακουνάκι του Σαλάχ, ενώ στο 17’ το σουτ του Αιγύπτιου δεν ανησύχησε τον Βέλγο.

Η πίεση αυξανόταν, η Λίβερπουλ είχε το μομέντουμ και στο 20΄έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει. Ο Μανέ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Κουρτουά με τρομερή επέμβαση και με τη μεγάλη βοήθεια του δοκαριού κράτησε το μηδέν.

Μάλιστα, ο Σενεγαλέζος έγινε ο πρώτος παίκτης με δοκάρια σε δυο διαδοχικούς τελικούς Champions League. To… εφιαλτικό πεντάλεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ για τη Λίβερπουλ, με τη Ρεάλ να ισορροπεί το ματς, να παίρνει μέτρα, αλλά να μη μπορεί να φανεί απειλητική. Ο Καρβαχάλ έκανε ματσάρα ανασταλτικά, ο Κουρτουά με 55 επεμβάσεις στη σεζόν αποτύπωνε στο χορτάρι τον ηγετικό του ρόλο, όμως οι Μαδριλενοι δεν κατάφερναν να βρουν λύσεις από τον Βινίσιους και τον Μπενζεμά.

Ο Μπενζεμά από το… πουθενά σκόρπισε αμφιβολίες!
Μετά το 35΄η Λίβερπουλ επιχείρησε να ξαναβάλει τη «Βασίλισσα» στην περιοχή της, ωστόσο το πολυπόθητο γκολ δεν ερχόταν. Η Ρεάλ με… μια τελική έμενε ολοζώντανη στο «κόλπο» και από το πουθενά έβαλε… φωτιά στο ματς. Στο 43ο λεπτό ο Μπενζεμά με διπλή προσπάθεια βρήκε δίχτυα, αλλά η ομάδα του δεν πήγε ποτέ στη σέντρα. Για μερικά λεπτά το Stade de France ήταν σε αναμμένα κάρβουνα, ωστόσο το VAR έδωσε τη λύση, μιας και το γύρισμα του Φαμπίνιο δεν θεωρήθηκε ηθελημένο.

Ο Βινίσιους έκανε τη διαφορά κι εκτόξευσε τη Ρεάλ!
Οσο η Ρεάλ δε δεχόταν γκολ παρέμενε επικίνδυνη. Ο Κλοπ το ήξερε καλά, αλλά οι Reds δεν μπορούσαν ούτε στην επανάληψη να βρουν λύσεις στην επίθεση. Αντίθετα, η Ρεάλ φρόντισε να… σοκάρει τη Λίβερπουλ στο 59ο λεπτό. Ο Βαλβέρδε έκανε υπέροχη σέντρα, ο Αρνολντ δεν κατάλαβε ποτέ πως ο Βινίσιους ήταν μόνος και ο Βραζιλιάνος με πλασέ πέτυχε το 1-0, σημειώνοντας το 22ο γκολ στη σεζόν και 4ο στο φετινό Champions League. Αλλωστε, ο Βινίσιους έγινε ο νεότερος ηλικιακά σκόρερ σε τελικό Champions League μετά τον Μέσι πίσω στο 2009!

Ο Κουρτουά πήρε την κούπα… σπίτι του!
Το γκολ του Βινίσιους έφερε τον Ζότα στο ματς, η πίεση έγινε εντονότερη, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τον απόλυτο πρωταγωνιστή, τον Τιμπό Κουρτουά. Νίκησε τον Φιρμίνο, έβγαλε τρομερό σουτ του Σαλάχ στο 82’ και ουσιαστικά ήταν αυτός που έβαλε το 14ο πετράδι στο στέμμα. Εννέα επεμβάσεις στο ματς! Ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες στον κόσμο, έκανε πραγματικά τη διαφορά, σαν ένας κορυφαίος φορ.

To ρεκόρ με τις εννέα επεμβάσεις σε τελικό θα θυμίζει σε όλους πως μπορεί να ελπίζει στην κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Η Ρεάλ δε λύγισε μέχρι το τέλος, η εμπειρία της Βασίλισσας ήταν αρκετή για να κρατήσει το μηδέν, κι αν ο Θεμπάγιος ήταν ψύχραιμος, θα υπήρχε και δεύτερο γκολ. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια; 24 τελικές η Λίβερπουλ, μόλις 4 η Ρεάλ, αλλά ο Κουρτουά και η παρέα του επιβεβαίωσαν γιατί είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης.
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.