Αν δεν σε θέλει ακόμη και στην Τουρκία σε βρίσκουν

 

Ποιο πρόσωπο έπινε το τσαγάκι του και έτρωγε πρωινό, την Παρασκευή το πρωί, στη γειτονιά Kuzguncuk (Κουζγκουντζούκι ελληνιστί), της περιοχής Ουσκουντάρ της Κωνσταντινούπολης;
Έλληνες (τουρίστες) που βρέθηκαν σε αυτήν την όμορφη -και όχι τόσο τουριστική- γειτονιά της Κωνσταντινούπολης, με το που είδαν το συγκεκριμένο πρόσωπο να κάθεται μόνος του, σε σχεδόν διπλανό τραπέζι – πάγωσαν και το κοιτούσαν αποσβολωμένοι … σε σημείο που σταμάτησαν να μιλάνε και ξεκίνησαν τα μηνύματα μέσω WhatsApp! Το πρόσωπο ήταν ήρεμο, χαλαρό και αφοσιωμένο στο tablet, στο κινητό του και σε ένα ημερολόγιο!

Για τους μη γνωρίζοντες, η συγκεκριμένη πανέμορφη και γραφική γειτονιά (όπως μας μετέφεραν οι τουρίστες), αναπτύχθηκε κυρίως απο Εβραίους, Έλληνες και Αρμένιους και λιγότερο απο Τούρκους. Αυτή είναι και η αιτία που στον κεντρικό δρόμο υπάρχουν συναγωγές, αλλά και δύο ορθόδοξοι ναοί. Συγκεκριμένα, του Αγίου Γεωργίου και του Άγιου Παντελεήμονα, οι οποίοι λειτουργούν και βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση ακόμη και σήμερα. Όλα τα παραδοσιακά σπίτια στον κεντρικό δρόμο ανήκαν σε Έλληνες και Αρμένιους. Συνεπώς, αν κάποιος βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, να επισκεφτεί την περιοχή και να πιει κανένα καφεδάκι στα μαγαζάκια στο κεντρικό δρόμο (Icadiye) … μπορεί να δει και κανένα γνωστό πρόσωπο… στις καφετέριες δίπλα στον φούρνο!

Comments are closed.