Στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα ο Όλαφ Σολτς

 

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σε μια εβδομάδα, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, ο κ. Σολτς θα παρακαθήσει σε δείπνο, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γερμανός ηγέτης θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στη Βόρεια Μακεδονία και ακολούθως στη Βουλγαρία. Θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις του κ. Σολτς την Παρασκευή στο Κόσοβο και στη Σερβία.

Παράλληλα, στην Αθήνα θα μεταβεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ θα μεταβεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου στην ‘Αγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας.
Πηγή kathimerini.gr

Comments are closed.