Άμπερ Χερντ: Η αλλαγή που έκανε η Washington Post στο άρθρο της

…μετά την απόφαση του δικαστηρίου υπέρ του Ντεπ

Η δημοφιλής ιστοσελίδα έκανε μια μικρή παρέμβαση στο άρθρο της Χερντ, το οποίο αποδείχτηκε τελικά, συκοφαντία προς τον Ντεπ

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου στο Φέρφαξ της Βιρτζίνια, που δικαίωσε τον Τζόνι Ντεπ στη δικαστική διαμάχη με την Άμπερ Χερντ, η Washington Post έκανε μια αλλαγή στο άρθρο της ηθοποιού, στο οποίο κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία.

Οι ένορκοι δεν θεώρησαν επαρκή τα αποδεικτικά στοιχεία, που προσκόμισε η ηθοποιός στο δικαστήριο, αλλά ούτε και… πείστηκαν από τις «ερμηνείες» της στο εδώλιο.

Η απόφασή τους, χαρακτηρίζει «ψευδείς όλους τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ».

Υπενθυμίζεται πως ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση εναντίον της πρώην συζύγου του, για συκοφαντική δυσφήμιση σε άρθρο της στη Washington Post. H Άμπερ Χερντ τον κατηγορούσε για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, κατά τη διάρκεια του 15μηνου γάμου τους. Ο Τζόνι Ντεπ τη μήνυσε για τους ισχυρισμούς της, απαιτώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια, εκείνη υπέβαλε αγωγή εναντίον του για 100 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά από τρεις ημέρες συζητήσεων κι αφού εξέτασε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, το σώμα των ενόρκων κατέληξε πως η ηθοποιός κρίνεται ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση, κατά του πρώην συζύγου της.

Πιο συγκεκριμένα, οι ένορκοι αποφάσισαν ότι η δήλωση ήταν ψευδής, συκοφαντική και έγινε με κακόβουλο τρόπο. Υπέρ του ηθοποιού επιδικάστηκε αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων. Η Χερντ κέρδισε μία από τις αντεγκλήσεις της εναντίον του Ντεπ, για σχόλια του δικηγόρου του στην Daily Mail και υπέρ της επιδικάστηκε αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων.

Μετά την απόφαση αυτή, η Washington Post ενημέρωσε το αρχικό άρθρο της ηθοποιού και πρόσθεσε στην εισαγωγή του μία παρατήρηση.

«Το 2019 ο Ντεπ μήνυσε τη Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση. Μετά από μια δίκη στο Φέρφαξ της Βιρτζίνια, το δικαστήριο βρήκε την ηθοποιό υπεύθυνη για τρεις κατηγορίες για τις ακόλουθες δηλώσεις, που ο Ντεπ ισχυρίστηκε ότι ήταν ψευδείς και τον συκοφαντούν. Οι δηλώσεις είναι: 1) Μίλησα κατά της σεξουαλικής βίας — και αντιμετώπισα την οργή του πολιτισμού μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει. 2) Στη συνέχεια, πριν από δύο χρόνια, έγινα δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση και ένιωσα την πλήρη οργή του πολιτισμού μας για τις γυναίκες που μιλούν ανοιχτά. 3) Είχα τη σπάνια πλεονεκτική θέση να δω, σε πραγματικό χρόνο, πώς τα ιδρύματα προστατεύουν τους άνδρες που κατηγορούνται για κακοποίηση.

Η κριτική επιτροπή διαπίστωσε ότι ο Ντεπ, μέσω του δικηγόρου του Άνταμ Γουόλντμαν, δυσφήμησε τη Χερντ σε μία από τις τρεις κατηγορίες στην αντεπίθεση της», γράφει το εισαγωγικό σημείωμα.
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.