Με μαύρες ταινίες στο στόμα διαμαρτυρήθηκαν οι τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι

…για τη “σιωπή” που επιβάλλει το πρωτόκολλο της Άγκυρας

Με μαύρες ταινίες που σφράγιζαν το στόμα τους, διαμαρτυρόμενοι για τη φίμωση στην οποία υποβάλλονται, Τ/κ δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν σήμερα μπροστά από τη «βουλή» και ορισμένοι μπήκαν, μάλιστα στην αίθουσα. Η διαμαρτυρία ήταν 24ωρη.

Οι Τ/κ δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται για το «Πρωτόκολλο» με την Τουρκία, το οποίο, με την αλλαγή της “νομοθεσίας” επιβάλλει σιωπή και στερεί τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματά τους, περιορίζει την ελευθερία έκφρασης και λόγου. Οι δημοσιογράφοι κατέθεσαν δίκη τους πρόταση βασισμένη στο τι προβλέπεται στην ΕΕ.

Ο Ερσίν Ταταρ εμφανίζεται ανένδοτος να υποχωρήσει και να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή. Στις 24 Ιουνίου, προγραμματίζεται νέα, μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας από τις τ/κ δημοσιογραφικές οργανώσεις.

Εξάλλου, με το σύνθημα «Η ελευθερία είναι μεγαλύτερη από σένα (πάνω από σένα) #Μην την αγγίζεις», ο σύνδεσμος Τ/κ δημοσιογράφων πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την «πρωθυπουργία» εναντίον των τριών «νομοσχεδίων» που βρίσκονται στη «βουλή» για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, της ιδιωτικότητας και τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα, τα οποία περιορίζουν την ελευθερίας έκφρασης λόγου.

Πηγή “Πολίτης”

Comments are closed.