Σάββατο βράδυ στο Galaxy με τον Νίκο Ανδρουλάκη

… να περνά απαρατήρητος

Δεν είναι επιλήψιμο, ούτε μομφή, ούτε κάτι άλλο… Έκανε όμως εντύπωση – για όσο τουλάχιστον ήταν στο οπτικό μας πεδίο, το γεγονός ότι κανείς δεν μίλησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη!

Με λευκό t- shirt και σακίδιο στον ώμο ο νεαρός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που χωρίς κοστούμι μοιάζει ακόμη πιο πιτσιρικάς, ανεβαίνει την Κολοκοτρώνη συνοδευόμενος από δημοσιογράφο μεγάλης καθημερινής εφημερίδας… Διασχίζει τον δρόμο περνώντας με επιδέξιες σχεδόν χορευτικές κινήσεις ανάμεσα από τα σταματημένα αυτοκίνητα που περιμένουν στο φανάρι. Κάποιοι μοτοσικλετιστές, αλλά και οδηγοί τον αντιλαμβάνονται και αρχίζουν να τον παρατηρούν και να τον σχολιάζουν με την παρέα τους, ψιθυριστά και λίγο συνωμοτικά, ρίχνοντας κλεφτές ματιές. Κανένας όμως δεν του απευθύνεται, κανένας δεν του απλώνει το χέρι… Και δεν εννοούμε οι οδηγοί, οι οποίοι θα μπορούσαν να φωνάξουν ένα «γεια σου πρόεδρε», δεν μιλούν ούτε οι πεζοί που περνάει από δίπλα τους άνετος, χαλαρός, με ένα διακριτικό χαμόγελο και τον κοιτούν εξονυχιστικά!

Προκαλεί εντύπωση… Δεν είναι απαραίτητα αρνητικό! Ίσως έχει να κάνει με το νεαρό της ηλικίας του… Αλλά και με τον μπουχτισμένο νεαρόκόσμο που κυκλοφορεί Σάββατο βράδυ 22.30 στο κέντρο της Αθήνας αναζητώντας κάτι να τον απαλύνει από την καθημερινότητα… Σιγά μην ασχοληθούν με έναν πολιτικό που περνάει δίπλα τους! Δεν είναι δα και κανας δεινόσαυρος της πολιτικής για να προκαλέσει σούσουρο!

Άλλωστε δεν έχει τίποτα ελκυστικό η πολιτική… ούτε οι πολιτικοί! Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί μόνος του για να τα βγάλει πέρα… Τα περιβάλλοντα είναι αφιλόξενα για τους ανθρώπους (όχι μόνο για τους νέους), και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους πολιτικούς. Ο κόσμος πιστεύει ότι οι πολιτικοί είναι πια για να λύνουν τα προβλήματα των μεγάλων εταιριών, ότι νομοθετούν μόνο για αυτούς… Δεν είναι τυχαία τα υψηλά ποσοστά αποχής που καταγράφονται, όπως για παράδειγμα την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία! Είναι φανερό, έρχεται και σε μας…

Η Σταδίου είναι βρεγμένη από μια γρήγορη ψιχάλα που ομολογουμένως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι… Τα πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε παγίδες λόγω της σκόνης και γλιστρούν!

Ο νεαρός Νίκος Ανδρουλάκης όμως δεν έχει ανάγκη… Ο βηματισμός του είναι γοργός, σίγουρος και σταθερός, όπως η διαδρομή του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ! Στέκεται στο φανάρι της Σταδίου με τον επίσης νεαρό δημοσιογράφο που αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση με την πένα του μέσα από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα όπου εργάζεται… Περνούν απέναντι τη Σταδίου και κατευθύνονται στο Galaxy… Καλοκαίρι και οι θαμώνες του μαγαζιού έχουν αραιώσει.

Πάντως αν στο ίδιο σημείο, την ίδια ώρα και την ίδια ημέρα, κυκλοφορούσε κανάς Αυτιάς ή Χατζηνικολάου θα γινόταν χαμός! Το έχουμε δει δηλαδή, δεν το λέμε τυχαία! Αν δε, περνούσε κανα «βαρύ» σελέμπριτι, τύπου Ρουβάς, θα έκλεινε η Σταδίου, όπως είχε κλείσει πριν κάποια χρόνια με τη Βανδή!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από κοντά δεν μοιάζει με πολιτικό, κι αυτό είναι καλό! Όπως επίσης ότι δεν διακρίναμε φρουρά γύρω του, εκτός κι αν ήταν τόσο διακριτικοί που ήταν αόρατοι! Καλό είναι κι αυτό! Όπως και ότι πηγαίνει στο Galaxy είναι πολύ καλό!

Comments are closed.