Γιατί πουλήθηκε το 50% του ALPHA

 

Τι ακολουθεί…

Αρκετοί (στην αγορά) δηλώνουν προβληματισμό, και κυρίως αδυναμία να ερμηνεύσουν την απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να πουλήσει το 50% του ALPHA… Να θυμίσουμε λοιπόν ότι ιδιοκτήτης του ALPHA, δηλαδή ενός καναλιού, είναι η Motor oil, δηλαδή ένα διυλιστήριο!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι παράταιρο ή αταίριαστο αν προτιμάτε, μια επιχείριση πετρελαιοειδών να κατέχει έναν τηλεοπτικό σταθμό! Μάλιστα όταν είχε γίνει η εξαγορά του καναλιού από τη Motor oil είχαν καταγραφεί αρνητικά σχόλια, και αντιδράσεις που είχαν κάνει ζημιά στο προφίλ της εταιρίας! Διότι ως γνωστόν στον σύγχρονο κόσμο των επιχειρήσεων υπάρχει και το ESG… Δηλαδή κριτήρια περιβαλλοντικά (Environmental), κοινωνικά (Social) και εταιρικής διακυβέρνησης (Governance). Στην ουσία είναι ένας τρόπος μέτρησης των ηθικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων μιας επένδυσης.

Για αυτό όπως έχουμε γράψει και στο πρόσφατο παρελθόν (όταν εν είδει κουίζ «φωτογραφίζαμε» την πρόθεση της οικογένειας να πουλήσει) η υπόθεση του ALPHA θα ολοκληρωθεί όταν πουληθεί και το υπόλοιπο 50%.

Comments are closed.