Μα ποιος είναι αυτός ο Λεξ;

Από την «Εστία» του Κοττάκη, μέχρι το liberal του Μαυρίδη «αυτό πρέπει να το προσέξουμε»…

Αναρωτιούνται τις τελευταίες δυο ημέρες γνωστές υπογραφές των media… Μετά το βράδυ της Κυριακής όταν έγινε γνωστό από τους 20.000 και πλέον που βρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης ότι έγινε χαμός στη συναυλία του Λεξ που δεν διαφημίστηκε στα ΜΜΕ, δεν ακούστηκε στα ραδιόφωνα και στις εκπομπές της τηλεόρασης!

Παρόλα αυτά ο «άγνωστος» Θεσσαλονικιός ράπερ κατάφερε να σπάσει όλα τα κοντέρ και η συναυλία του το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη να είναι sold out!

Το γεγονός άρχισε να διαδίδεται, ενώ κυκλοφορούσαν και οι πρώτες φωτογραφίες στα social media… Κάποια στιγμή φούντωσε το θέμα και ξέφυγε από τα στενά όρια των νέων, αλλά και όλων όσοι ασχολούνται με τη μουσική και τα συναυλιακά… Η είδηση πήρε διαστάσεις και λογικό είναι, αφού ελάχιστοι μπορούν να συγκεντρώσουν τόσο κόσμο σε ένα γήπεδο και μάλιστα χωρίς καμία διαφήμιση ή προβολή!

Έτσι τα περισσότερα media άρχισαν να αναζητούν πληροφορίες για τον Λεξ και να ψάχνουν στο YouTube και στα σοσιαλ για το ποιος είναι και τι κάνει! Η «Καθημερινή», το «Πρώτο Θέμα» κλπ του αφιερώνουν εκατοντάδες λέξεις που γράφτηκαν στο άρπα κόλλα! Δεν έχει όμως σημασία… Διότι στα μίντια όλα έτσι αντιμετωπίζονται, άρπα κόλλα, δεν υπάρχει χρόνος ποτέ!

Σημασία έχει ότι σήμερα Τρίτη ο Λεξ είναι πρώτη μούρη σε όλα τα ΜΜΕ, από την «Εστία» του Κοττάκη, μέχρι το Liberal του Μαυρίδη… Έχουν φυσικά προηγηθεί σειρά εντύπων και sites το τελευταίο 48ωρο, σχετικών και άσχετων! Επίσης, δεν έχει σημασία! Έτσι είναι τα μίντια, «κρεατομηχανή»!

Πάντως ενδεικτικό της αντιμετώπισης ακόμη και από υπογραφές των media που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο ήταν η αναφορά στο γεγονός από τον Θανάση Μαυρίδη του liberal που προσεγγίζει το θέμα ακριβώς όπως πρέπει γράφοντας χαρακτηριστικά, «Άναψε μια φωτιά στην Νέα Σμύρνη και αυτή μεταδόθηκε σαν πυρκαγιά από άκρη σε άκρη της χώρας. Μα, τέλος πάντων, ποιος είναι αυτός ο Λεξ» και καταλήγει «Κάτι τρέχει! Ένας καλλιτέχνης που μιλάει στις ψυχές των ανθρώπων. Αυτή είναι άλλωστε η δύναμη της Τέχνης. Αλλά δεν τον ξέραμε μέχρι χτες. Τον μάθαμε ένα πρωί. Και όπως λέει ο Τέλης Αϊβαλιώτης, αλλαγές κυοφορούνται στα έγκατα. Aυτό ειδικά πρέπει να το προσέξουμε…».

Comments are closed.