ΜΜΕ για γέρους

 

Τα μίντια που μιλούν αυθεντικά για τους σημερινούς πιτσιρικάδες, κράζουν το ραδιόφωνο, αλλά και τα περισσότερα ΜΜΕ που έχουν χάσει τελείως την επαφή με αυτό το κομμάτι της κοινωνίας. Είναι μίντια που δεν έχουν σχέση με την αριστερά όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά αντίθετα είναι αυτό που λέμε συστημικά ΜΜΕ… Είναι ένα, δυο συστημικά ΜΜΕ λοιπόν, που αρέσει ή δεν αρέσει, έχουν αυθεντικό λόγο και προνομιακή και αληθινή σχέση με το νεανικό τους κοινό.

Εστιάζουν στην προκειμένη περίπτωση στη μουσική… Και αναδεικνύουν μέσα από αυτό το πρίσμα το θέμα… Υποστηρίζοντας στην ουσία ότι το ελληνικό ραδιόφωνο έχει πάρει διαζύγιο από τους νέους, απευθύνεται μόνο στους 50αρηδες και πάνω… Ενώ η μουσική που ακούγεται στα ραδιόφωνα είναι μόνο για γέρους, από την εποχή των δεινοσαύρων… Δεν έχει δηλαδή καμία σχέση μαζί τους!

Αφορμή για όλα αυτά και πολλά ακόμη ήταν η συναυλία του ΛΕΞ στη Νέα Σμύρνη που όσοι πήγαν, περίπου 25.000 κόσμος, τη χαρακτηρίζουν «ιστορική»… Με αυτό λοιπόν αφορμή στα ελάχιστα μίντια (που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού) που μιλούν αυθεντικά για τους νέους και τα εμπιστεύονται οι νέοι γράφτηκαν αλήθειες αυτές τις ημέρες για τη μουσική, για τα ραδιόφωνα, για τα ΜΜΕ, για τον τρόπο των νέων, για την πραγματική ζωή εκεί έξω, αλήθειες ανακουφιστικές, αλήθειες που οι περισσότεροι βιώνουμε, αλήθειες που δεν υπάρχουν στα κυρίαρχα μίντια, είτε συμπολιτευόμενα είτε αντιπολιτευόμενα! Διότι κυριαρχεί η πολιτική σκοπιμότητα. Διότι κοινός παρονομαστής (και σήμερα, και εχθές, και πάντα στην ελληνική κοινωνία) είναι η καχυποψία – αν όχι η εχθρότητα, απέναντι στους νέους και στο νέο… Με λίγα λόγια έτσι ήταν πάντα! Και δεν υπάρχουν σημάδια ότι θα αλλάξει…

Comments are closed.